Læsetid: 2 min.

K'NYT

6. oktober 2000


Kvinde, kend din rødstrømpe
*Den berømte bog, Kvinde kend din krop, kan i år fejre sit 25-års jubilæum. Det markeres på søndag d. 8. oktober, hvor Kvindeligt Selskab arrangerer en hyldestdag til Rødstrømpebevægelsen. »Efter årtiers hån og latterliggørelse giver vi ordet tilbage til rødstrømperne. Bl.a. Kirsten Justesen, Tania Ørum, Bente Hansen og Anette Steen Pedersen vil fortælle om deres erfaringer. Store Sal på Park, Østerbrogade 79 på Østerbro. Yderligere info: 23209297

Baltisk design i Rundetårn
*Baltisk design lyder måske ikke så fristende, men en fantastisk opblomstring skulle have fundet sted gennem de seneste ti år. På lørdag åbner en stor udstilling i Rundetårn i København, hvor man selv kan bedømme kunsthåndværk og industridesign fra Estland, Letland og Litauen. Forud for udstillingen har designstuderende fra Baltikum og Danmark afholdt workshops og udvekslet viden og ideer. Arbejderne herfra indgår i udstillingen.

Internetmesse i Forum
*På torsdag d. 12. oktober åbner Danmarks første deciderede internetmesse. I pressemeddelelsen lokkes der bl.a. med at man kan opleve ’ægte bredbånd’, lige som man kan lære at søge på Alta Vista, blive bedre til Microsoftprogrammer, se I Love You-virussen m.m. Messen åbnes af forskningsminister Birte Weiss.

Slam i KafCafeen
*For folk, der endnu ikke har oplevet deres første Poetry Slam kan fænomenet bedst beskrives som et poeternes karneval, der kombinerer performance og digtning og udkommer i en hip-hop inspireret konkurrenceform, hvor publikum er dommer. I aften kl. 22 kommer slammere fra National Poetry Slam 2000 til København for at konkurrere om publikums gunst ved arrangementet. Det drejer sig om Shappy Seasholz, Beau Sia og Shane Koyczan. Her vil de under ledelse af emcee Genevieve Van Cleve forsøge at holde styr på uregerlige genrer som head-2-head-haiku og sudden death slam. Mere info findes p hjemmesiden www.3point10.com

Pierrot Lunaire igen
*Næste fredag er der premiere på en ny international opsætning af Pierrot Lunaire, som havde stor succes, da den første gang blev sat op i 1998. Forestillingen bygger på komponisten Arnold Schönbergs epokegørende værk fra 1912 og i Kaleidoskops dramatisering bliver det til en erotisk fantasi om Pierrot og månen – manden og kvinden. Den nye internationale udgave opføres i Kanonhallen, men som noget enestående opføres forestillingen også på det det anerkendte teater Kampnagel i Hamborg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her