Læsetid: 1 min.

K`nyt

3. oktober 2000


God modtagelse af Rejseholdet
*Den nye danske krimiserie på DR 1, Rejseholdet, modtages positivt af anmelderne. I Berlingske Tidende mener Ebbe Iversen således, at det – måske – er den bedste, som »fjernsynet har produceret til dato.«I Politiken fremhæver Bo Tao Michaëlis skuespillet, og gennemgående er det, at især Charlotte Fich fremhæves for sit spil, men også Mads Mikkelsen og andre.
I Information skrev Christian Monggard Christensen om et »overbevisende univers«, mens Ekstra Bladets Jonna Gade er mere kritisk. »Tamt rejsehold«, hedder anmeldelsen. Knap en million seere fulgte med fra start.

Forfattere i kulturnatten
*Dansk Forfatterforening, der har hjemme i Strandgade 6 på Christianshavn, har lagt følegnde program (i nævnte rækkefølge) for den kommende kulturnat 13. oktober med oplæsninger hver halve time kl. 20-23: Ursula Andkjær Olsen, Rune T. Kidde, Christian Jungersen, Benn Q. Holm, Ditte Steensballe og Thomas Thøfner.

Essaypris til Nina Björk
*Den svenske forfatter og Dagens Nyheter-skribent, Nina Björk, er blevet tildelt årets svenske essaypris, Gerard Bonniers-prisen, for samlingen, Sirenernes sang – om køn og modernitet. Bogen udkommer 13. oktober på Nina Björks danske forlag, Tiderne Skifter.

Håndbog om familieliv
*Høst & Søn har udgivet en håndbog med forklaring på
sociale, psykologiske eller juridiske spørgsmål, der dukker op i forbindelse med familieliv. Bogen koster 299 kr. og er illustreret af Annette Carlsen. Den er skrevet af et forfatterkollektiv, bestående af Charlotte Hertel, Susanne Springborg, Vibeke Vindeløv, Mogens A. Lund og
Jesper Juul.

Musikbygning får arkitekturpris
*Testrup Højskoles nye musikbygning har fået en nystiftet arkitekturpris, som uddeles af Århus Kommune. Prisen går til arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen, kendt for bl.a. at have tegnet Den Sorte Diamant. Prismodtagerne skal desuden tegne det nye kunstmuseum
i Århus.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her