Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. oktober 2000


Arbetets navn forbliver hos S
*Navnet Arbetet og Arbetet Ny Tid forbliver i det svenske socialdemokratis varetægt, efter at partiets avis af dette navn for nylig gik konkurs. Flere spekulanter havde anmeldt interesse hos eksekutor Leif Ljungholm, men aktieselskabet Ros-Press, som bød for S, bød højest. Det var det eneste hensyn, man tog, siger Ljungholm til Dagens Nyheter. Partisekretær Lars Stjernkvist betegner købet som ’jätteviktikt’ af to grunde: Dels at begrebet Arbetet forbliver forbundet med arbejderbevægelsen, dels at det giver handlefrihed i fremtiden.

Kulturradikalismen igen
*Kulturradikalismen lader til stadig at kunne engagere de foredragslystne. Det er i hvert fald hvad Georg Brandes Selskabet regner med, når de tager hul på en foredragsrække om kulturradikale strømninger gennem 100 år. Den 24. oktober taler Preben Wilhjelm om ’Statens magt og borgernes ret’ i Sociologisk Instituts foredragssal, Linnégade 25, 1.sal kl. 16.30.

Priser til Kirkeby, Stern og Henning Moritzen
*Wilhelm Hansen Fonden uddeler på onsdag tre hæderspriser. De glade modtagere er violinisten Isaac Stern, Per Kirkeby og Henning Moritzen. Prisoverrækkelserne finder sted i Dronningesalen, Det Kongelige Bibliotek, kl. 17. Isaac Stern deltager dog ikke i arrangementet.

Penge til etnisk kunst
*Kulturministeriets udviklingsfond har netop afgjort, hvem der skal have penge til kunstprojekter. I alt 56 projekter fik tildelt penge – i alt 7.380.745 kroner. Den største bevillingspulje gik til ansøgninger med etnisk og tværkulturel afsæt – her fik Sfinx Film/TV en million kroner til et tv-projekt. Projektet består af 10 multikulturelle ungdoms-tv-udsendelser, hvor etniske og danske unge får mulighed for et demonstrere og udtrykke deres kunstneriske talent på egne præmisser.

Ny Viggo Madsen-bog
*En ny udgave af digteren Viggo Madsens fabel, Boffel Hotel, er netop udkommet hos Net-Bog-Klubben. Bogen kan bestilles via Internettet og koster
75 kr.

Jimmy Stahr fortæller
*Jimmy Stahr fra de populære børneudsendelser som Spørg Olivia på DR fortæller historier fra barndommens Nørrebro under titlen Da Morfar var dreng – og 50’erne levede. Det sker i dag torsdag klokken 10.30 og 13 på Arbejdermuseet, Rømersgade 22 i København. Entre 35 kroner.

Foredrag om Putin
*COPRI – Center for konflikt og fredsforskning – sætter lys på situationen i Rusland efter Putin. Det sker i dag torsdag klokken 16.15 på centret, Fredericiagade 18 i København. Arrangemnetet er gratis. Yderligere information kan fås på http://www.copri.dk

Første nordiske mesterskab i Poetry Slam
*Poesifænomenet Poetry Slam er efterhånden blevet så omsiggribende, at der nu kan holdes det første nordiske mesterskab i disciplinen. Mesterskabet består af fire indledende runder, hvoraf de to bedste går videre til den store finale. Café Teatret og
KafCaféen opfordrer derfor alle ’nordiske ordkørvlere’ til at møde op og kæmpe om såvel mesterskabstitlen som store kontante præmier. De fire indledende poesirunder løber af stablen på fredag d. 20. oktober klokken 22.30. Sted: Café Teatret og
KafCaféen, Skindergade 3, København. Entre: 50 kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her