Læsetid: 2 min.

K'NYT

14. oktober 2000


Fødselsdagsudstilling for Ejler Bille
*I anledning af Ejler Billes 90 års fødselsdag den 6. marts i år viser Silkeborg Kunstmuseum en udstilling, der kommer hele vejen rundt om Billes vidtforgrenede oeuvre, der er blevet til i løbet af syv decennier! Den spontant-abstrakte kunstner, som blandt meget andet deltog i kunstnergruppen Cobra, har rejst flittigt til Afrika og Østen, hvor han har hentet inspiration til sine meditative værker, ligesom han har ladet sig inspirere af naturen, lyset og årstiden herhjemme. Her dukker en fugl op, dér en kamel eller et barn, der krydser Billes synsfelt eller tanker og giver billedet liv. Udstillingen kan ses til 3. december og senere – fra 15. december-4. februar – i Gl. Holtegaard.lb

Filmfestival med 34 film
*Den 15. Gay & Lesbian Filmfestival holdes 20.-29. oktober. Den åbner med den selvironiske komedie, But I´m a cheerleader, og slutter med Aimée & Jaguar, som var åbningsfilm på Berlinalen 1999. Ialt vises 34 forskellige spille- og kortfilm i København, Aarhus, Aalborg og Malmø.

Carnegiepris til Körner
*Den danske billedkunstner, John Körner, har modtaget Carnegies Stipendium på 50.000 svenske kroner. Prisen uddeltes
i Konsthallen i Helsingfors, hvor også andre nordiske kunstnere blev hædret.

Værdier til filosofisk debat
*Filosofisk Forum i København fejrer 20-års jubilæum 14. oktober med et arrangement i KFUM/K i St. Kannikestræde 19 fra kl. 13. Professor Albrecht Welmer fra Berlin holder jubilæumstalen – på engelsk – over temaet Sceptisism in Interpretation. I et symposion om Værdien af vores værdier deltager Ole Thyssen, Lars-Henrik Schmidt, Peter Kemp og Arno Victor Nielsen.

Nye bøger fra Attika
*Forlaget Attika, der til næste år har eksisteret i 30 år, har udsendt sit efterårsprogram. Det rummer bl.a. nye digtsamlinger af Bodil Weyde, Ole Vincent Larsen og Asger Stig Møller. To prosabøger af hhv. Tove Pilgaard og Birthe Haffner udkommer i nye oplag. Der er mere prosa, men også fagbøger om bl.a. H.C. Andersen og Henry Dunant, grundlæggeren af Røde Kors.

Ny bog om dramatik
*Fremtidens dramatik hedder en ny bog, udsendt af Danske Dramatikeres Forbund. Den indeholder 20 kortere artikler med betragtninger af bl.a. Mogens Rukow, Rumle Hammerich, Me Lund, Ingolf Gabold, Bo hr. Hansen og Gritt Uldall-Jessen. Bogen kan rekvireres fra forbundet tlf. 33454035.

Nørgaard i Ballerup
*Journalisten og forfatteren Erik Nørgaard med den gode hukommelse – han har skrevet fem erindringsbøger – er gæst på Ballerup Bibliotek 24. oktober. Gratis adgang kl. 19.30.

Nissen på universitet
*Danmarks Radios overchef, Christian S. Nissen, er blandt oplægsholderne, når Center for Kulturforskning ved Aarhus Universitet 18.-20. oktober holder endnu en konference om Humaniora ved Årtusindskiftet. Øvrige oplæggere er Wolfgang Kleinwächter, Niels Brügger, Klaus Bruhn Jensen, Niels Ole Finnemann, Lucy Suchman, Anne Scott Sørensen, Marc Berg, Finn Olesen og Mark Poster.

Kineserier
*Rosinantes Forfatterleksikon for udenlandsk Litteratur har artikler om de kinesiske forfattere, Gao Xingjian og Bei Dao – modsat hvad vi skrev i går. Information beklager. Misforståelsen opstod, fordi forfatterne er opført under første bogstav i første navn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her