Læsetid: 1 min.

Lyset fra Akropolis

2. oktober 2000

Udstillingen »I Lyset fra Akropolis« på Ny Carlsberg Glyptotek åbner den 5. oktober og kan ses frem til 28. januar 2001. Med
udgangspunkt i arkæologen P.O. Brøndsteds (1780-1842) fund i Grækenland, vises et udvalg af dansk guldalders kunst og arkitektur, inspireret af Grækenland. P.O. Brøndsteds mål var at kortlægge, hvad der var bevaret af antikkens byer og helligdomme. I 1800-tallet var antikkens æstetiske idealer og filosofiske tankegods en del af den almene dannelse, også i brygger Carl Jacobsens hjem. Glyptotekets grundlægger blev så at sige født med en antik ske i munden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her