Læsetid: 2 min.

Mellem karaoke og dekonstruktion

9. oktober 2000

Danmarks mest usandsynlige stjernepar indtager København

Kult
Det var fredag aften og Sundbyernes cafeer og værtshuse summede af forventning. Den store aften var kommet. Danmarks mest usandsynlige stjernepar – Sussi og Leo –havde forladt deres evighedsshow på Skansen i Skagen for en stund og var on the road. Og nu skulle København besejres.

Overbroerne
De lokale er i mindretal i en overfyldt Amager Bio. Folk er kommet over broerne. Ikke kun Langebro og Knippelsbro, men øjensynlig også Storebæltsbroen.
Her er alt og alle. Alle aldersgrupper. Alle størrelser. Her er fjantede venindepar i fyrrene med neonantenner og papirflag. Her er herrer med blazere og gabardinebukser. Her er læggede nederdele med klantern. Men her er også hårdtpumpede brintoverilte-blondiner, MC-typer med læderveste og hestehaler og unge tøser med tyggegummi og hårde øjne. I et hjørne står en gruppe voksne mænd og snuser til medbragte dametrusser.

Autografjægere
Midt i tumulten står den kunstneriske leder og stirrer vantro på tv-hold og reportere fra de store morgenaviser. Han har arrangeret koncerter her med nogle af rockens tunge internationale drenge uden en brøkdel af denne opstandelse. Hans søn på ni har travlt med at mave sig frem for at få Sussi og Leos autografer – een på hver håndryg. Andre må bare have Sussis navnetræk på panden, maven eller en af de mange t-shirts fra Skansen.
Ved en af fadølshanerne står murerarbejdsmand John B. Nielsen fra Valby.
»Det er den største aften for mig i år. Og det må du gerne citere mig for«!

Showtime
Og så selve showet: Sussi driver mængden frem med kikset-sexede rejehop i sin dybt dekolleterede kjole med strategisk placerede huller a la Aqua-Lene. Mens Leo står ret op og ned og misser med øjnene som en noget distræt evighedsseminarist, og Little Rock Country Band lægger musikalsk bund.
Det musikalske niveau minder lidt om den gamle vits med pigen, der har reflekteret på en annonce efter en ung pige i huset, der kan sove hjemme. Efter at fruen har konstateret, at hun hverken kan lave mad, gøre rent eller passe børn, spørger hun, hvad pigen egentlig kan – og får svaret. »Jeg kan sove hjemme.«
Repertoiret er solide rock-pop-klassikere som Living Next Door to Alice, You look Wonderful Tonight og Johnny B. Goode – isprængt dansktopschlagere som Den knaldrøde gummibåd og Står på en alpetop og Himmelhunden. Alt fremført med en ildhu, der er omvendt proportional med talentet. Et eller andet sted i grænselandet mellem karaoke og dekonstruktion.

En aftale
Mellem publikum og Leo og Sussi er der en form for pagt eller stiltiende aftale: De lader, som om de er gode, og vi lader, som om vi tror på det. »Kan de spille eller kan de spille,« spørger en mand mig retorisk ude på herretoilettet. Og hans ansigt er fuldstændig uudgrundeligt. En bodybuildertype skriger henrykt: »Hold kæft – ham Leo er lækker.« En anden fan fastslår, at Sussi er en af vort tids store danske humorister.
Og hvad er pointen? At midt i en tid med overproduceret perfektionisme kan enhver være stjerne for en aften.
Sussi og Leo er stjerner.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu