Læsetid: 1 min.

Mizoguchi på Cinemateket

5. oktober 2000

En serie på 20 film af den fremragende japanske instruktør Kenji
Mizoguchi (1898-1956) er det mest markante indslag på Cinematekets oktoberprogram, der som sædvanlig er fuld af indbydende og interessante værker. Mizoguchi regnes af mange for langt mere ægte japansk end sin store ligemand, Akira Kurosawa: Han skildrede især kvinderskæbner
i lange kamaraindstillinger, hvor »design, skuespil, billedkomposition og bevægelse smelter sammen til filmkunst af enestående raffinement og balance,« som programmet skriver. Yderlige kan man bl. a. se Alec
Guinness-film og en serie med Anime-film.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her