Læsetid: 2 min.

Plan for de udstødte

13. oktober 2000

Hillerød vil gøre ideen om det rummelige arbejdsmarked til virkelighed

Hillerød Kommune præsenterede i går en ny kommunal arbejdsmarkedspolitik, der skal føre regeringens visioner om et mere rummeligt arbejdsmarked ud i livet.
Målsætningen er bl.a. oprettelsen af 300 nye job i det private og det offentlige, der skal skaffe nogle af Hillerøds 950 kontanthjælpsmodtagere i arbejde. I første omgang med offentligt løntilskud. Kommunen har i tre år afsat 27 mio. kr. til projektet.
»Et af de væsentlige initiativer er et nyt jobkontor, der åbner inden for de nærmeste dage,« siger formand for jobudvalget i Hillerød, Lennart Weber, til Information.
På jobkontoret vil ti jobkonsulenter stå for en mere direkte og opfølgende kontakt mellem virksomhed, kommune og kontanthjælpsmodtager.
»Vi indkalder Hillerøds 1.200 virksomheder i små grupper på fem-ti stykker ad gangen til en snak om, hvilke visioner, vi har. Dagen efter vil de få besøg af en jobkonsulent, der har faste virksomheder, hvilket vil sige, at virksomhederne ikke skal løbe spidsrod i det kommunale system, men kun har en kontaktperson,« siger Weber.
»Når vi har hørt, hvad virksomheden har brug for, hører vi vores socialrådgivere, om der er nogle, der er klar og har de rette kvalifikationer. Ellers må vi finde nogle, der har interessen og derefter sørge for, at de får den rette uddannelse til at tage sig af netop det job,« siger Weber.
Samtidig skal virksomheden gennem en kontrakt forpligte sig til efter tre måneder, hvor de har haft en person med løntilskud, at sige ja eller nej til at ansætte vedkommende efter yderligere tre måneder, i mindst et år med løn uden tilskud.

Skeptiske virksomheder
Ideen får en blandet modtagelse af de lokale virksomheder.
I Jysk Sengetøjslager kan butikschef Anders Madsen godt forstille sig at ansætte ekspedienter med løntilskud. Men i Jyske Bank afviser afdelingsdirektøren, at det vil blive aktuelt, og direktør Hans Henrik Mortensen fra entreprenørvirksomheden HHM peger på, at medarbejderne udgør en stor barriere for at integrere en person med løntilskud på arbejdspladsen.
»Det nytter ikke noget, at vi som ledelse synes, at det er en god ide, hvis vores medarbejdere ikke synes det,« siger Hans Henrik Mortensen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu