Læsetid: 2 min.

PRESSEKORT

14. oktober 2000


TV 2-2 cykler med
*Midt i kirketiden søndag blænder TV 2 op for sin nye kanal, som meget venligt ikke er blevet kaldt TV 2-2. Zulu starter med at sende syv timers cykelløb. For yderligere at understrege pointen kommer senere på dagen en amerikansk serie med titlen. »Vi bliver i familien.« Tillykke med det.

Rødder hvor andre tier
*Ekstra Bladets administrerende chefredaktør, Hans Engell, præsenterede torsdag avisens cirka 310 medarbejdere for en strategiplan, der skal vende flere års tilbagegang på oplagssiden, og genskabe formiddagsavisens ry som den hårdtslående og bidske vagthund.
Rent journalistisk indebærer planen, at bladet fremover skal satse mere på dybdeborende journalistik, kampagner og egne nyheder indenfor især kriminalområdet og sport. Det vil blandt andet ske på bekostning af områder som kultur og udland.
»Ekstra Bladet har ingen public serviceforpligtelser. Vores læsere skal ikke kunne læse alt om alt, som der er en tendens til i dag, hvor aviserne bliver større og større og får stadig flere tillæg. Vi vil koncentrere kræfterne om at genføde Ekstra Bladet som en hårdtslående og bidsk avis,« siger Hans Engell, og lægger samtidig op til et farvel til en række af formiddagsavisens nuværende tillæg, f.eks. Frejlif og Flimmer.
Strategiplanen indeholder en række besparelser, der skal nedbringe bladets omkostninger. Og det kommer også til at kunne mærkes på medarbejdersiden. Ledelsen har allerede indledt forhandlinger med den journalistiske medarbejderforening.
Ekstra Bladet har i dag et oplag på 130.000 på hverdage og 160.000 i weekenden. Et tal der har været for nedadgående i mange år.ritzau

Ja og nej i balance
*De danske dagblade leverede en balanceret dækning af euro-valgkampen. Det viser en undersøgelse ledet af professor i journalistik Anker Brink Lund, Syddansk Universitet.
Han har analyseret 3314 indslag fra samtlige danske dagblade og de to landsdækkende tv-stationer gennem de seks måneder, der ledte frem til afstemningen, og konkluderer, at ja-siden optræder flest gange, mens et lille flertal af indslagene havde en euro-negativ vinkel.
Ja-kilder optrådte i 58 procent af indslagene, nej-kilder i 37 procent. Men vigtigere var det, at 33 procent af indslagene var euro-positive, mens 35 procent var negative, og resten neutrale.
»Man kan næppe ramme balancepunktet meget flottere,« siger Anker Brink Lund.
Der var dog forskelle fra avis til avis. Ekstra Bladet var således overvejende negativ, mens Berlingske Tidende vinklede positivt. Forskningsprojektet er støttet af Danske Dagblades Forening.

Nye kræftertil netaviser
*På Danmarks Journalisthøjskole (DjH) har man ikke høje tanker om dagbladenes foreløbige bedrifter på Internet.
»Meget få medier publicerer web-indhold, der udnytter netteknologiens fordele eller tager hensyn til nettes begrænsninger,« hedder det i en pressemeddelelse fra DjH, der for at råde bod på problemet har oprettet en ny multimedielinje.
I de kommende uger kan man hente inspiration til, hvordan nettet kan bruges på www.djh.dk/epressen, hvor de 18 studerende på det nyoprettede speciale vil dække kriminalstoffet i Århus på en ny og spændende måde. Inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her