Læsetid: 1 min.

Blinkende Ditlevsen-lygter

2. november 2000

En misforstået foromtale i dagbladet Politiken har forsøgt at sætte etiketten ’voldsfilm’ på Anders Thomas Jensens spillefilmsdebut Blinkende lygter, der har premiere på fredag. Filmen er tværtimod et komisk eventyr, der ikke er fremmed for poesien, i billeder såvel som i ord. Blinkende lygter er – også – titlen på Tove Ditlevsens digtsamling fra 1947, hvorfra Nikolaj Lie Kaas’ figur i filmen citerer Ditlevsens smukke linjer: I Barndommens lange og dunkle Nat/brænder små blinkende Lyger/som spor, af erindring efterladt/mens hjertet fryser og flygter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her