Læsetid: 1 min.

Dårlig start på dopingkamp

17. november 2000

Regeringerne fedter med bidrag til doping-bekæmpelse

Repræsentanter for 29 regeringer, deriblandt Danmark, besluttede i går på et møde i Oslo at støtte den globale bekæmpelse af doping i international sport med 6,25 mio. dollar, cirka 50 mio. kroner, fra år 2002.
Beløbet rækker bare ikke til blot at fortsætte den antidoping-indsats, som den internationale olympiske komite, IOC, alene betaler det internationale antidopingagentur, WADA, for at udføre i 2001. Næste års budget er 14,3 mio. dollar, mens regeringernes og IOC’s samlede bidrag i 2002 blot vil blive 12,5 mio. dollar.
På den baggrund konkluderede en meget overrasket WADA-generalsekretær, finnen Harri Syväsalmi, indirekte, at regeringerne fedter med dopingbekæmpelsen, før den rigtig er kommet i gang. Og det på trods af, at bl.a.USA og EU har presset IOC hårdt for at etablere et uafhængigt og gennemskueligt antidoping-kontor.
»Indsatsen må reduceres, hvis regeringsbidraget for 2002 allerede nu er sat til 6,25 mio. dollar. Sammenlagt bliver bidraget knap 2 mio. dollar mindre end budgettet for 2001,« sagde Syväsalmi, da Information i aftes præsenterede ham for resultatet af Oslo-mødet.
»Det harmoner jo ikke med målsætningen om, at doping i international sport skal bekæmpes uanset prisen,« siger Syväsalmi til Information.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her