Læsetid: 1 min.

Danmark strammer kurs over for Israel

29. november 2000

Den danske regering skærpede i går sin kurs over for Israel. Efter tre timers folketingsdebat vedtog et bredt flertal, at Danmark skal arbejde for indsættelsen af et internationalt observatørkorps til beskyttelse af den palæstinensiske civilbefolkning. Regeringen forpligtede sig desuden til at sikre, at Israel lever op til sin associeringsaftale med EU. Den kræver bl.a., at Israel overholder menneskerettighederne. Follketinget fordømte desuden Israels »overdrevne magtanvendelse« over for palæstinenserne, hvilket er nøjagtig den formulering, som den danske regering i oktober afviste at stemme for i FN.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her