Læsetid: 2 min.

K'NYT

30. november 2000


Ingen minister-indgreb i filmkonflikt
*Det Danske Filminstitut må selv løse sine problemer, for kulturminister Elsebeth Gerner
Nielsen (R) afviser et politisk indgreb i den spegede situation på filminstituttet.
Det stod klart, efter at ministeren onsdag havde været i samråd i Folketingets Kulturudvalg om konflikten mellem filmbranchen og Det Danske Filminstitut. Samrådet var indkaldt af Venstres kulturpolitiske ordfører, Ester Larsen, der ville vide, hvad kulturministen vil foretage sig, efter at et uafhængigt konsulentfirma i en rapport har rettet hård kritik mod filminstituttets ledelse.
»Jeg har ikke krævet personaleændringer. Det kan jeg ikke. Da jeg selv har været med til at udnævne bestyrelsen, skal jeg også agere med den,« understreger kulturministeren.
Ministeren havde endvidere bedt filminstituttet komme med forslag til, hvad man så vil gøre for at forbedre forholdene, og hun er tilfreds med svarene på de fleste punkter.
Kulturpolitisk ordfører for Venstre, Ester Larsen, der havde indkaldt til samrådet, er utilfreds med, at kulturministeren ikke vil gøre mere.ritzau

Slam i Bestseller
*I aften kl. 22.20 på DR2 byder Bestseller på en reportage fra CafKafeen i København, hvor der netop har været afholdt nordiske mesterskaber i Poetry Slam. Forfatteren Jan Kjærstad, som på dansk er aktuel med Opdageren er ugens forfatter. »Mine største inspiration henter jeg fra Anders And-bladene. Mine rejseskildringer er magen til Onkel Joachims,« siger den norske forfatter bl.a. i udsendelsen.

Gobelinerne set af 100.000
*Den royale celebrering kender snart ingen grænser i Danmark. I lørdags rundede udstillingen i Riddersalen på Chrisitansborg med Bjørn Nørgaards gobeliner gæst nr. 100.000. Det var Mona Berth Petersen fra Stillinge Strand ved Slagelse, som i den anledning fik overrrakt Peter Michael Hornungs bog »Gobeliner til Danmarks Dronning Margrethe II« med samt en blomsterbuket. Man kan læse om gobelinerne på www.slotte.dk eller se dem selv i åbningstiden til og med den 3. december 10-16. Billetter à 50,- kr. lb

Kunst på dk4
*Forleden kaldte Politikens Bettina Heltberg dk4 for de intellektuelles kanal. Nu debuterer kanalen med et kunstprogram, redigeret af journalisten og forfatteren Ole Lindboe. Det hedder Kunst-i-øjet og pressemeddelelsen bebuder, at »programmet ikke kun går efter de kendte og berømte kunstnere. Også helt unge eller anderledes talenter vil blive vist.« Fredag den 1. december kl. 18 besøger man Bentemarie Kjeldbæk, fredag den 8. december Lars Rasmussen, den 15. december går turen til Pia Andersen, og den 22. december besøges Susanne Aamund. Yderligere information på 20 73 87 38 eller 70 25 35 35. lb

James Bond i Cinemateket
*I stedet for de julefilm, som ingen gad at se sidste år, da Cinemateket forsøgte sig med et juletema, viser Cinemateket i år hele december en række film med manden, som mange stadig opfatter som den “rigtige” James Bond: Sean Connery.
Der bliver mulighed for at se eller gense »Manden, der ville være konge«, »De udovervindelige« og selvfølgelig »Goldfinger« og »You Only Live Twice«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her