Læsetid: 2 min.

K'NYT

29. november 2000


X-rum til Statens Museum
*Statens Museum for Kunst præsenterede i går et nyt projektrum for samtidskunst, som sponseres af Nykredit. Tre årlige udstillinger vil knytte museet og det yngre kunstmiljø tættere sammen, og pointen er, at man fra museumsside vil medvirke til at igangsætte og finansiere kunstprojekter, der ellers ikke ville have set dagens lys. Den første udstilling åbner den 16. marts næste år og viser Joachim Koester og hans amerikanske kollega Matthew Buckinghams Christiania-projekt om Sandra fra Tulipanhuset.lb

Millennium forelæsninger på arkitekskolen
*I morgen aften klokken 19
forelæser den hollandske arkitekt og byplanlægger Sjoerd
Soeters i Kunstakademiets festsal på Holmen, hvor alle er velkomne. Soeters har gennemført store boligprojekter i Amsterdams Havn og arbejder netop nu på planlægningen af Københavns Sydhavn. Forelæsningen er en del af en international
forelæsningsrække i festsalen – Millennium Lectures – der belyser forskellige bud på arkitektens rolle i det 21-århundrede. Torsdag den 7. december forelæser den hollanske landskabsarkitekt Adrian Geuze, som er i gang med at planlægge udviklingen af Københavns Nordhavn. Læs mere på www.karch.dk

Fremtidens teater?
*I aften afholdes et arrangement om teatrets rolle anno 2000 på Københavns Universitet i Njalsgade i lokale 6.1.48.
Aftenens deltagere er blandt andet Karen–Marie Bille, Jens Albenius og Katrine Wiedemann, der med udgangspunkt i den nye antologi Teatermanifester diskuterer fremtidens teater – og hvorfor der pludselig er behov for at skrive manifester.
Det er gratis at deltage i arrangementet.

Fond præmierer film og teater
*Film- og teaterudvalget under Statens Kunstfond har givet i alt 125.000 kroner til to værker. Scenografen og instruktøren Gitte Kath modtager 75.000 kroner for forestillingen Lennie og George på Teatret Møllen i Haderslev og instruktøren Tómas Giaslason får 50.000 kroner for filmen Den højeste straf, der handler om danskeren Arne
Munch Petersen, som blev offer for Stalins udrensninger i 1950’ernes Sovjetunionen.

Eksperimenterende litteratur på nettet
*Indtil den 1. december skriver forfatteren Jens Blendstrup en eksperimeterende novelle direkte på nettet sammen med vinderen af Kulturnet Danmarks Art on Demand konkurrence, Jeppe Engelund Knudsen. Alle har mulighed for at følge den litterære proces, som ingen af de to endnu kender form eller indhold af. Følg med på www.kulturnet.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her