Læsetid: 2 min.

K'NYT

11. november 2000


Krop og manipulation
*Et seminar lørdag den 25. november i Arken med titlen »Krop og manipulation« vil belyse udstillingen »Mennesket – et halv århundrede set gennem kroppen«, der p.t. kan ses på museet i Ishøj, ud fra en etisk, moralsk og filosofisk synsvinkel. Seminaret starter kl. 10 og slutter kl. 17. Foredragsholderne er Jacob Wamberg, Henrik Jensen, Finn Olsen, Lone Sønderby og Svend Andersen. Seminaret er gratis. Forhåndstilmelding på 43 54 02 11. Yderligere information kan hentes på www.arken.dklb

Kontra Kvartetten i Diamanten
*For sidste gang er der mulighed for at høre Kontra Kvartetten med den oprindelige besætning, når kvartetten giver en eksklusiv koncert i Dronningesalen næste lørdag d. 18. november kl. 15. Ved koncerten medvirker både kvartettens afgående cellist Morten Zeuthen, og hans afløser, Hans Nygaard. Udover to af Vagn Holmboes sene strygekvartetter med Morten Zeuthen på cello samt en strygekvartet af Kodaly og en uropførelse af Jesper Koch fremført af kvartetten med Hans Nygaard som cellist, vil publikum kunne opleve de to cellister sammen i Niels W. Gades Kvintetsats i f-mol.

’Skriget’ på Arken
*Edvard Munchs maleri Skriget, et af verdenskunstens hovedværker, kan næste år ses på kunstmuseet Arken syd for København. Det sker som et led i udstillingen »Skrigets ekko«, som museet præsenterer i perioden 3. februar-3. juni. Udstillingen vises i forlængelse af en tidligere udstilling, »Edvard
Munch – det nære liv«. Ud over Skriget, som Munch malede i 1893, omfatter den kommende udstilling 25 af den norske malers øvrige arbejder, der uden tvivl vil skabe stort rykind på Arken. Edvard Munch døde i 1944, og året efter var den danske kunstner Asger Jorn en af de første, der drog til Oslo for at se den første store Munch-udstilling efter Anden Verdenskrig. Ud over Jorn blev mange andre kunstnere inspireret af den norske maler, bl.a. Per Kirkeby, Andy Warhol, Francis Bacon og Joseph Beuys. ritzau

Dansk kunst 2000
*For 17. gang udgives kunstbogen Dansk Kunst. 32 kunstkritikere har bidraget til at signalere kunståret, der gik, og Berlingske Tidendes Torben Weirup er også i år hovedredaktør. I bogen beskrives næsten alt, hvad der rørte sig i dansk kunst fra sommeren 1999 til sommeren 2000. Der er desuden længere indlæg af bl.a. Peter Laugesen, der skriver om Ingvar Cronhammars kæmpeskulptur Elia, af Henrik Wivel, der beretter om Joachim Skovgaards Kristus i de dødes rige og af Arkens direktør Christian Gether, der fortæller om skiftende opfattelser af kunstmuseets rolle i samfundet. Bogen koster 595 kr. i løssalg og 295 kr. i bogklub. Den udgives af Forlaget Søren Fogtdal og kan købes fra 20. november.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her