Læsetid: 2 min.

K'NYT

10. november 2000


Booker til Atwood
*Tredje gang var ikke lykkens gang for den canadiske forfatter Margaret Atwood. Men fjerde gang fik hun den, Booker-prisen, som hun havde været nomineret til tre gange tidligere. Det er Atwoods tiende roman The Blind Assassin, der omsider udløste den eftertragtede belønning, som foruden det kontante udbytte på 21.000 britiske pund også er en så godt som sikker garanti for storsalg i flere lande. Booker-prisen, der blev uddelt tirsdag, har eksisterer siden 1969 og tildeles hvert år en roman skrevet af en forfatter fra Storbritannien, Irland, Pakistan eller et land i det britiske commonwealth. Sidste år gik prisen for anden gang til sydafrikaneren J. M. Coetzee. ks

Weiss møder bibliotekarer
*Lørdag den 11. november kl. 13 åbner forskningsminister Birte Weiss Bibliotekarforbundets generalforsamling 2000 i Falkonercentret på Frederiksberg. Forskningsministeren er bibliotekarernes minister på linje med kulturministeren. Bibliotekarernes arbejdsmarked er i dag i stærk vækst såvel inden for staten som i den private sektor – og det er arbejdet med viden og informationer, der gør bibliotekarer uundværlige for forskning og udvikling i Danmark og i dansk erhvervsliv.
Selvom generalforsamling præges af optimisme, så vil spørgsmål som ytringsfrihed, manglende kommunale midler til udvikling af folkebibliotekerne og bekymring for forskningen og uddannelsen på biblioteks- og informationsområdet blive helt centrale.

Græsk drama til moderne publikum
*Instruktør Anne-Lise Gabold fortæller på søndag i festsalen på Ny Carlsberg Glypoteket fra 12.45-14 om, hvordan hun fortolker det græske klassiske drama Hippolytos for et nutidigt, moderne publikum. Med sig har hun ikke blot kulturministeren, men også sit skuespillerhold, der netop nu er i gang med opsætningen af Hippolytos, som har premiere i Kanonhallen den 6. december.

Økologisk teaterinspiration
*Et økologisk inspirationshus bliver ifølge dets ophavskvinde aldrig færdigt; derfor er der i dag indvielse for anden gang af Jytte Abildstrøms pionerprojekt bag Riddersalen på Frederiksberg. Svend Auken holder selvfølgelig indvielsestalen, derefter er der harpeklang, præsentation af husets grønne vicevært, en lille lysegrøn sang ved fruens søn, Peter Mygind, samt økorigtig servering af produkter fra Claus Meyers køkken, Thisted bryghus og Søbogård.nd

Dansk dramatik til Hamborg
*Morti Vizki, Line Knutzon og Astrid Saalbach får hver opført teaterstykker ved en særforestilling fredag aften på Ernst Deutsch Teater i Hamborg. Aftenen vil bestå af readings, diskussioner m.m. krydret med musik af den danske DJ Wunderbaum. Dansk Litteraturinformationscenter står for initiativet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her