Læsetid: 2 min.

K'NYT

9. november 2000


Marianne Juhl får Dansk Litteraturpris for Kvinder
*Forfatteren og journalisten Marianne Juhl bliver dette års modtager af Dansk Litteraturpris for Kvinder. Prisens formål er at opmuntre og anspore kvinder, der har ydet en betydelig indsats for dansk litteratur. Prisen er på 30.000 kr., og den overrækkes den 16. november ved en sammenkomst i Dansk Forfatterforenings lokaler i København.
Marianne Juhl er cand. mag. i dansk og filmvidenskab, og hun har de seneste år været ansat på Morgenavisen JyllandsPosten. Hendes litterære arbejder omfatter bl.a. et meget anerkendt og rost værk om forfatteren Peter Seeberg, der udkom sidste år.

Litterært træf i København
*Litterære institutioner fra 22 europæiske lande mødes den 11.-12. november i Eigtved Pakhus i København. Litteraturrådet har inviteret alle europæiske kolleger til konference om litteraturpolitik på europæisk plan. Indlæg af blandt andet Fay Weldon (England), Kjartan Fløgstad (Norge), Fabrice
Piault (Frankrig), Guliano Soria (Italien) og Francine Prose (USA).

Den russiske avantgarde
*I forbindelse med Jacob F. Schokkings og Rolf Wallins opera Manifest, der har premiere den 15. november, inviterer Det Russiske Kulturhus, Vester Voldgade 11 i København til en eftermiddag med russisk avantgarde lørdag den 18. november kl. 13. I foredrag behandles avantgarden som såvel et litterært som visuelt kunstnerisk fænomen. Jacob Schokking fortæller om Manifest og Olesya Turkina fra Det Russiske Museum i Skt. Petersborg om avantgardens konsekvenser for russisk samtidskunst. ruscultur@mail.dk

Forfattermøde med flanør
*Mandag den 20. november kl. 20 kan man træffe Ulf Peter Hallberg, forfatter til en af efterårets mest omtalte bøger, Flanørens blik. Bogen, der er en syntese af rejsedagbog, reportage, filosofisk essay og roman, fik fine anmeldelser og har siden ligget på alle mulige kritiker- og bestsellerlister. Hallberg, der er bosat i Berlin, er svensker og taler flydende dansk. Arrangementet finder sted på Amtsgymnasiet i Roskilde.

Mere hæder til ’Dancer in the Dark’
*The European Film Academy har nomineret Dancer in the Dark til årets bedste europæiske film. I alt er syv film nomineret til prisen, der er en europæisk pendant til den amerikanske Oscar. Vinderen offentliggøres i Théatre National de Chaillot i Paris den 2. december, hvor der samtidig uddeles priser til bl.a. bedste europæiske manuskriptforfatter, skuespiller og skuespillerinde. Björk er nomineret til sidstnævnte for sin hovedrolle i Dancer in the Dark.

Græsk drama til moderne publikum
*Instruktør Anne-Lise Gabold fortæller på søndag i festsalen på Ny Carlsberg Glypoteket fra 12.45-14, om hvordan hun fortolker det græske klassiske drama Hippolytos for et nutidigt, moderne publikum. Med sig har hun ikke blot kulturministeren, men også sit skuespillerhold, der netop nu er i gang med opsætningen af Hippolytos, som har premiere i Kanonhallen den 6. december.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu