Læsetid: 2 min.

K'NYT

8. november 2000


Charlottenborgs Efterårsudstilling
*Charlottenborgs Efterårsudstilling har i år inviteret 16 kunstnere, men alle er blevet opfordret til at »skabe et fagligt rum, der udpeger problemstillinger og praksiser,« hedder det i pressemeddelelsen. Det har været op til de indbudte kunstnere at sammensætte eller invitere de øvrige deltagere og forme stederne på udstillingen. De iniviterede kunstnere er Finn Thybo Andersen, Dag Erik Elgin, Jesper Dalsgaard, Jesper Fabricius, Flemming Tved Hansen & Vibeke Fonnesberg Schmidt, Peter Holst Henckel, Nanna Gro Henningsen, Sebastian Holmbäck, Thilde Erichsen Rand Jensen, Tanja Marie Jordan, Mads Ranch Kornum, Karl Stampes Petersen, Judit Ström samt Sofie Thorsen & Elsebeth Jørgensen. Sidstnævnte har en Åben Billedcentral med ca. 200 deltagere fra Kvinder på Værtshus.

Morten Skriver ny formand i BKF
*BKF – Billedkunstnernes Forbund – har netop valgt ny formand. Det bilver Morten Skriver (f. 1954), der tidligere bl.a. har været ansat som afdelingsleder for førstedelen på Det kgl. Danske Kunstakademi, og som er kendt for en række epokegørende udstillingsprojekter, bl.a. sammen med kollegaen Christian Skeel. De har søgt ud over den traditionelle kunstnerrolle i en slags kunstnerisk forskningsarbejde. Den nye bestyrelse bliver herefter valgt ved urafstemning. Jane Balsgaard, den afgående formand, har valgt at fratræde for at arbejde med billedkunst for »for fuld udblæsning«, som det hedder i pressemeddelelsen.lb

Den Blå Abe
*Bibliotekarforbundets Kunstfaggruppe uddeler for anden gang prisen Den Blå Abe. Den går til Kunsttidsskriftet Pist Protta, der modtager den og 1.000 kr. Pist Prottas redaktion har fra starten i 1981 bestået af billedkunstnerne Åse Eg Jørgensen, Jesper Fabricius og Jesper Rasmussen. Pist Protta får prisen, fordi det »er et alsidigt, lettilgængeligt tidsskrift om billedkunst og kunstformidling... Hvert nummer er blevet et eksperiment i sig selv,« hedder det. Tidsskriftet udgives af forlaget Space Poetry. Publikum vil kunne se en udstilling med Pist Protta igennem tiderne samt et udvalg af udgivelser fra forlaget Space Poetry den 11.-12. november i SAS Falkonér Center, Frederiksberg. Den første modtager af Den Blå Abe var billedkunstneren Kirsten Christensen.lb

Kulturredaktør fratræder
*Politikens kulturredaktør, Jes Stein Pedersen, fratræder efter eget ønske jobbet for at blive skrivende medarbejder. Han afløses på posten af den hidtidige nyhedschef, Jesper Friis. Jes
Stein Pedersen kom for fem år siden til Politiken fra Aktuelt, hvor han ligeledes var kulturredaktør.

Forfatterskabsdag i Studenternes Hus
*Hvis man hører til dem, der ikke kender sammenhængen mellem metode og metafor i læsning af litterære værker, vil det være en god idé at tilbringe dagen i dag fra kl. 9.15-15 i Studenternes Hus, mødelokale 2. Her holder Institut for Nordisk sprog og litteratur et seminar om forfatterskabsstudiet ved bl.a. Peter Lützen og Anne Marie Mai.

Teaterlegat til John Hahn-Petersen
*I lørdags modtog skuespilleren John Hahn-Petersen – også kendt som hr. Stein i Matador – Karen Marie Thorsens legat for »en fremragende indsats i utallige roller.« Legatet er på 100.000 kroner og er Danmarks næststørste, som bl.a. Jesper Christensen og Lisbeth Dahl tidligere har modtaget. Hvert år i november uddeles det som en overraskelse, hvor legatbestyelsen dukker uanmeldt op — i lørdags til John Hahn-Petersens 70 års fødselsdag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her