Læsetid: 1 min.

K'NYT

7. november 2000


Dansk slagtervare på licens i Norge
*Lørdag 11. november åbner på Nationaltheatret i Oslo en filial af det ellers så udpræget danske fænomen Teaterslagteren. I Danmark var Teaterslagteren et soloforetagende med Claus Beck-Nielsen i rollen som teateranmelderen Bock, instrueret af Rolf Heim på teatret Kaleidoskop. I Norge føres kniven af den lokale Øystein Röger. De danske offerdyr (Nikolaj Cederholm, Morten Grundwald, Klaus Hoffmeyer, Jens Kistrup m.fl.) er i Oslo formodentlig skiftet ud med lokale pinger.
I øvrigt er den danske Bock alias Claus Beck-Nielsen efter sigende i gang med at sætte hjul under sit og Rolf Heims slagteri, så det kan komme ud i det ganske danske land på turne til foråret. God fordøjelse!

Den store Bastian
*Græsk folkemusik og bulgarsk sigøjnermusik skulle efter sigende gå op i en højere enhed, når Peter Bastian lørdag den 11. november klokken 20 optræder i Den Sorte Diamant med sit orkester Frit Flyt, der er sammensat af norske, danske og græske musikere. Billettervia Billetnet.

Fotografiet og følelsen
*I dag, tirsdag den 7. november kl. 19.30, holder professor Erik Steffensen fra Det kgl. Danske Kunstakademi, oplæg om »det følelsesmæssige i fotografiet« med udgangspunkt i egne arbejder. At fotografi er en kunstart ligesom maleri og skulptur er efterhånden blevet alment accepteret, men Erik Steffensen undrer sig over, hvorfor »følelsens fornemhed endnu ikke er repræsenteret i tilstrækkeligt omfang i nutidsfotografiets vokabular,« hedder det i pressemeddelelsen. Huset, Vester Allé 15, Århus. lb

Bogredaktør fratrådt
*Weekendavisens litteraturredaktør, Thomas Thurah, er fratrådt sin stilling efter gensidig overenskomst med ledelsen og med øjeblikkelig virkning. Thomas Thurah, der tidligere var kulturredaktør på Information 1990-93, har siden været ansat på Weekendavisen, fra 1998 som litteraturredaktør. Journalist Klaus Wivel er i stedet konstitueret som bogredaktør.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu