Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. november 2000


Stor pris til Per Nørgaard
*Komponisten Per Nørgaard vil få Edition Wilhelm Hansens store komponistpris på 100.000 kr. for år 2000. Overrækkelsen vil finde sted ved torsdagskoncerten 16. november i Radiohusets Koncertsal. Ved samme lejlighed modtager komponisterne Niels Rosing-Schow 50.000 kr. samt Eva Noer Kondrup og Peter Bruun 25.000 kr. hver. Ved koncerten præsenteres bl.a. Per Nørgaards Symfoni nr. 6: At the End of the Day.

Vil have samråd om bogpenge
*SF har kaldt Kulturministeren til samråd i Folketingets kulturudvalg. Årsagen er en en rapport fra Danmarks Biblioteksforening, der viser, at 81 procent af landets kommuner bruger de dele af bloktilskuddene fra staten, som var tiltænkt bibliotekerne, til andre formål. Der er ikke noget ulovligt i det, men SF’s kulturpolitiske ordfører, Ole
Sohn, siger, at det er uacceptabelt, og at det dermed bliver mere end vanskeligt for bibliotekerne at leve op til den nye
bibliotekslov. »Hvis ikke kommunerne reviderer deres budgetter for 2001, må vi overveje at ændre loven, så de 40 mio. kr., staten har bevilget ekstra, kun frigives som direkte bevilling til
bibliotekerne,« siger Ole Sohn.

Danske museer online
*En web-præsentation af Danmarks statsanerkendte og statslige museer kan nu ses på adressen www.dmol.dk. Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Museumsnævn er gået sammen om den ny webside, som er blevet til i Kulturnet Danmarks regi. Der er tale om en bred præsentation på Internettet af alle museumstyper: Natur-, kunst- og kulturhistoriske museer. Det er genstande, værker og fortællinger, der hermed bliver tilgængelige, hvad enten man sidder i Seattle eller i Sengeløse. lb

net2art
*Kulturnet Danmark er Nordens første site for netkunst. Det bliver nu tilgængeligt på adressen www.kulturnet.dk og vil bringe nordiske net-kunstnere sammen på en online udstilling. Her vil bl.a. kunne ses et interaktivt One Minute Movies-værk, hvor kunstbrugeren skaber små ét-minuts film gennem valg af forskellige personlighedsprofiler. Et andet indslag er Peter Fjeldjergs værk Molekylær Multiuser Musikinstrument, hvor molekylære objekter transformeres til musik. Det er et evigt voksende molekyle, der lever i kraft af brugerinteraktion og med reference til science fiction film fra 60’erne. Udstillingerne er sammensat af finske, islandske, norske og svenske kuratorer. Den danske del er kurateret af billedkunstneren Martin Pingel fra ArtNode.lb

Biblioteker på Nettet
*En ny service på Internettet er åbnet på adressen www.bibliotek.dk. Den giver danske lånere adgang til at bestille materiale fra 667 forskellige folkebiblioteker, statslige biblioteker og specialbiblioteker, ialt otte mio. bøger, cd’er, artikler, anmeldelser, videoer, cd- rom’er, lydbøger og andet. Med den nye ordning vil man først og fremmest kunne søge materiale og bestille det til levering på sit lokale bibliotek, hvor man efterfølgende kan hente det. ritzau

Kulturministeriet får ny chef
*Den 39-årige Karoline Prien Kjeldsen bliver ny departementschef i Kulturministeriet. Hun kommer fra en stilling som kontorchef i Justitsministeriets Budget- og Planlægningskontor. Hun afløser Erik Jacobsen, der bliver administrerende direktør for Københavns Kommune.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu