Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. november 2000


Et løft af sløret
*Den pakistanske kvinde Ruchy Rashid blev i sommeren 1998 ansat som nyhedsvært på TV 3 som den første med indvandrerbaggrund. Det blev i medierne straks udråbt til solstrålehistorie: Smuk, velintegreret danskklædt pakistansk kvinde får succes i den danske medieverden. Men vejen har været ikke været let for Rushy Rashid, men præget af valget mellem det pakistanske og danske livsgrundlag. Det har hun nu skrevet bogen Et løft af sløret om, der udkommer på fredag. Bogen giver indblik i hendes opvækst i Danmark og dermed et indtryk af pakistanske kvinders levevilkår i Danmark.

Net-kunst til salg
*www.NetGallery.dk er titlen på et nyt, virtuelt galleri, der tilbyder 450 kunstværker til salg via Internet. Galleriet sælger kun billedkunst, som står i kunstnernes atelier, og netgalleriet forsikrer, at det ikke kommer i konkurrence med danske gallerier. NetGallery.dk forsikrer desuden, at man værner om kunstnernes ophavsrettigheder, da man kun viser materiale på nettet med kunstnernes samtykke. Blandt kunstnerne kan nævnes Tom Krøjer, Søren Hagen, Preben Franck Stelvig, Bodil Brems, Vicky Steptoe, Carsten Nash m.fl.lb

Smuk poncho fra Peru
*Mandag udkom bogen En smuk poncho fra Peru, skrevet af Elsebeth Tranberg, på Informations forlag. Det er historien om to inka-indianere og brødre fra Peru, Manco og Robo, der som voksne går hver deres vej. Mens Manco går ind i Tupac Amaru-bevægelsen som guerillasoldat, rejser Robo til København, hvor han spiller musik fra Andesbjergene på musikfestivaler. Hver på sin særlige måde kommer de i kontakt med den hvide race.

Bjarne Reuter får børnebogspris
*Bog- og Papirbranchens ansatte har valgt at give børnebogpris 2000 på 10.000 kroner til Bjarne Reuter for bogen Prins Faisals Ring, der er et gammeldags sørøvereventyr om den tretten-årige dreng Tom Collins, der begiver sig ud på en farefuld sejlads for at finde den skat, der kan købe ham og hans familie et bedre liv, og undervejs møder han både lystløgnere og sørøvere. Prisoverrækkelsen finder sted på bogmessen i Forum i Bogcafeen på søndag klokken 14.15.

Www.lyrik.nu
*Lyrik og internet klinger måske umiddelbart modsætningsfyldt. Men nu har det svenske forlag Kolibri åbnet siden www.lyrik.nu, der online skal genoplive tidligere tiders klassiske litteratursaloner og gennem nettet som ny kanal, give lyrik mulighed for at komme ud til et større publikum. På den lyriske web er det muligt at læse nordiske digsamlinger på orginalsproget i takt med at de offentliggøres, at bestille dem og at diskutere lyrik. Måske fremtiden byder på banebrydende diskussioner mellem lyrikinteresserede på www.lyrik.nu?

Heksen, løven og garderobeskabet
*På fredag er der på Århus Teater premiere på Løven, heksen og garderobeskabet : C.S Lewis’ klassiker om de fire børn, der går i gennem et garderobeskab og på den anden side finder det forunderlige og fortryllende eventyrland Narnia med den onde hvide heks.

Rockcabaret
*På Kafcafeen i København spilles der til og med på lørdag den akustiske rockcabaret Lidt til og meget mér med blandt andet Lotte Rømer og Gitte Naur. Det er en hyldest til sangeren og sangskriveren C.V. Jørgensen, og udover hans sange, er musikken til cabaretten af Sanne Salomonsen, Billy Cross og Kasper Winding.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu