Læsetid: 1 min.

Sex-bagmænd fik hårde domme

11. november 2000

I Nordens hidtil største sag om handel med kvinder, der fortrinsvis foregik i København, har sexmafia fået hårde straffe i Sverige

Mellem to og seks års fængsel til bagmændene og store erstatninger til østeuropæiske kvinder der blev solgt til sexmarkedet i Skandinavien.
Det var den dom, der i går faldt i Stockholm i Nordens hidtil største sag om trafficking. To mænd og en kvinde, alle fra det tidligere Jugoslavien, blev dømt for rufferi, voldtægt, afpresning og seksuelt misbrug i forbindelse med handel med 15-20 østeuropæiske kvinder til prostitution i de nordiske hovedstæder, primært København.
Ti ud af de 13 tjekkiske kvinder, bagmændene havde i deres stald, blev således indlogeret på fire hoteller i den danske hovedstad – tre på Vesterbro og et i Lyngby.
Her blev de holdt under strengt opsyn, mens alfonserne indkasserede pengene. Kvinderne fik kun udbetalt lidt lommepenge. Tre af de tjekkiske kvinder fik tilkendt erstatning på mellem 85.000 og 100.000 svenske kroner.

To års arbejde
Det har krævet to års koncentreret arbejde og millioner af kroner for svensk politi at optrevle sexmafiaen. Medarbejdere ved det svenske politis særlige specialenhed for kvindehandel har været i Tjekkiet for at indsamle vidneudsagn fra bagmændene. Det har blandt andet været nødvendigt, fordi i hvert fald to af kvinderne blev anholdt af dansk politi i København og derefter udvist med det samme, som udlændingeloven foreskriver.
Dommen, der stadfæstede en tidligere dom ved tingsrätten i Stockholm, var, hvad statsanklager Nils-Eric Schultz havde regnet med, omend han havde krævet en fordobling af straffen. Han betegner lovgivningen som for gammeldags til at tackle international, organiseret handel med kvinder.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu