Læsetid: 1 min.

Den skandinaviske forening i Rom truet

11. november 2000

Fremtiden tegner sig mørk for den navnkundige Circolo Scandinavo, Den Skandinaviske Forening på Via Garibaldi i Rom. H.C. Andersen boede der. Guldaldermalerne boede der. Thorvaldsen boede der. Henrik Ibsen og Sigrid Undset har boet der. Men nu ser det ud til at være slut. Det hus, hvor Den Skandinaviske Forening bor til leje, skal sælges, og ejeren forlanger mellem 14 og 16 millioner danske kroner. Den sum ser Nordisk Ministerråd sig ikke i stand til at hoste op med, al den stund det hidtidige tilskud er på 775.000 danske kroner. Disse penge vil ifølge Per Voetmann, Kulturministeriet, fortsat tilflyde foreningen, men alt tyder på, at denne må investere dem i en billigere lokalitet i Den evige Stad.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her