Læsetid: 1 min.

Tæt OL-opløb

9. november 2000

Det danske hold kan komme med i toppen

Skak
Skak-OL i Istanbul lakker mod enden. Efter 10 af de i alt 14 runder fører Rusland (uden Kasparov og den nye verdensmester Kramnik) med 28 points, et halvt mere end Tyskland og et helt mere end Ukraine på tredjepladsen. Armenien – hidtil det eneste hold, der har kunnet besejre Danmark – har 26,5 point, mens Ungarn og Polen deler femtepladsen med hver 25,5 points. En række lande med USA og Israel i spidsen følger med 24,5 points.
Det danske hold har indtil videre gjort det fremragende. Efter 1-3-nederlaget til de armenske Europa-mestre, blev det 3-1 over Italien og 2,5-1,5 over Cuba, inden Curt Hansen, Peter Heine Nielsen, Lars Bo Hansen og Sune Berg Hansen i 10. runde klarede 2-2 (i form af fire remiser) mod det frygtindgydende israelske hold. Danmarksscore er inden mødet med Kina i 11. runde 24 points, tilstrækkeligt til at man stadig kan nære håb om en topplacering.
Fire danske stormestre er endnu ubesejrede: Curt Hansen, der på førstebræt har opnået en gevinst og otte remiser, Peter Heine med en gevinst og syv remiser på andetbræt og Lars Bo Hansen, der på tredjebræt er noteret for to gevinster og seks remiser. Endelig har indskiftningsspilleren Lars Schandorff tre gevinster og tre remiser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her