Læsetid: 1 min.

Fra en café

22. december 2000

Uegal debutfilm på Vester Vov Vov

Ny film
Dette halvanden time lange kollektiv-drama har været små fem år undervejs og er lidt af et pionérarbejde, hvad angår optageformen: det blev optaget med DV 1000-kamera og vises nu på videokanon i en både billed- og lydteknisk absolut acceptabel udgave.
Filmens instruktør, skuespillerinden Nina Rosenmeier, der selv medvirker i en lille rolle som femme fatale, har skrevet filmen i tæt samarbejde med de ofte improviserende medvirkende. En metode, der kan give fremragende resultater, når en Robert Altman eller en Mike Leigh står bag kameraet, men her ses i mere beskeden udfoldelse.

Forsømte kunder
Hovedpersonen er den skotske café-ejer Denis, der har meget travlt med at bolle damer og tage store opgørsture med sin fraskilte kone (Andrea Vagn Jensen) og sin søster (Dorte Rømer), der er medhjælper i cafeen. Filmen graver sig ned i Denis’ søster-fiksering, der giver sig forkrampede udtryk i en madonna-luder modsætning. Han er lige ved at drive hende til selvmord i en svagt konstrueret rammehistorie. Bedre lykkes nogle galgenhumoristiske scener fra cafeens gennemgangs-verden af tabere og eksotiske fugle. Peter Gantzler og Aanana Rydval er et troværdigt alkohol-traumatiseret par, der slæber både dyne og dårskab med på café, og Dea Natasja, Merete Nørgaard og Andrea Vagn Jensen rammer nogle toner rent og morsomt.
Overhovedet er filmen klart bedst, når den holder en antydet ironisk distance og ikke kaster figurerne ud i bastant spillede, aggressive fortidsopgør, hvor tomgangen sætter ind. Filmen vil for meget på én gang og når derfor for lidt. Men den rummer lovende anslag og viser fornemmelse for personinstruktion.

*No Man’s Land. Instruktion og manuskript: Nina Rosenmeier. Dansk. (Vester Vov Vov). Premiere 25. dec.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her