Læsetid: 2 min.

K'NYT

29. december 2000


Erhverv og kultur
*Kunstnere kan på grund af kreative evner, nytænkning og æstisk sans være en vigtig ressource for erhvervslivet.Men i Kulturministeriets blad, Kulturkontakten, stiller filminstruktøren Carsten Rudolf og musikeren
Michala Petri spørgsmålstegn ved, om kunstneren får et kunstnerisk udbytte af det øgede samarbejde mellem kultur- og erhvervssektorerne. De ser dog ikke problemer i, at kunstnerens gevinst er økonomisk: »Virksomheden kan være anledning til, at et kunstværk opstår – gennem historien er de fleste kunstværker lavet på foranledning af et bestemt formål,« udtaler Petri.

Kollektiv novelleserie
*Tolv kendte forfattere, blandt andet Naja Marie Aidt, Anne Marie Løn, Bo Gren Jensen, Dorrit Willumsen og Knud Sørensen, skriver videre på hinandens noveller i de kommende numre af DSB’s blad, Ud og Se. Det sker i en fiktionsserie under den fælles overskrift »Husrum«, hvor den fysiske ramme fra begyndelsen ligger fast: Et ældre parcelhus i en forstad til Odense med 12 rum, hvor hvert afsnit skal koncentrere sig om et af disse rum. Også seriens begivenheder er forudbestemt i form af for eksempel en fødsel, en pludselig gevinst, en ulykke, utroskab, en fyring og et dødsfald. Hver novelle skal bygge videre på forrige novellers begivenheder, og den enkelte forfatters råderum bliver derfor handlingsmæssigt mindre i løbet af serien, som varer hele 2001.

Patrice Lecomte i Cinemateket
*Seks film af den franske filminstruktør Patrice Leconte, der netop nu kan opleves i biograferne med filmen Pigen på broen med Vanessa Paradis i hovedrollen, kan i januar ses i Cinemateket. Det drejer sig blandt andet Monsieur Hire og Frisøsens mand fra henholdsvis 1989 og 1990. Patrice Lecomte blev født i Paris i 1947 og debuterede som filminstruktør i 1973. Hans film er kendetegnet ved at være en blanding af drama og komedie, der ofte udstiller franskmændenes seksuelle dobbeltmoral.

Hjemmelavede billetter
*I Scala Bio i Nykøbing Falster er det ikke længere nødvendigt at stå i kø for at købe sin biografbillet. For har man adgang til Internettet og er i besiddelse af et kreditkort, kan man reservere, betale og printe sin billet ud hjemmefra. Billetten har stregkode, der sikrer, at kontrolløren i biografen ved hjælp af en stregkodelæser er i stand til at sikre, at billetten gælder til den rigtige film og de valgte sæder.
Wwwscalabio-nykobing.dk/
www.biografbillet.dk

EU–støtte til Arbejdermuseet
*Arbejdermuseet i København modtager i nær fremtid penge fra EU til forskning og udstillinger. Sammen med seks andre europæiske arbejdermuseer har det danske arbejdermuseum fået tilsagn om at få del i et tilskud fra EU på i alt omkring syv millioner kroner, der skal gå til arbejderkulturen. Det danske arbejdermuseum har planlagt at bruge pengene til et projekt om indvandrere i Danmark i Danmark og kulturel identitet.

1980’erne i Århus
*På Århus Bymuseum er der mulighed for at genopleve 1980’erne i form af ugeblade, plakater, musik og fortællinger fra dag- og nattelivet. »Portræt af et ti-år i pink« hedder udstillingen, der kan ses indtil den 22. april.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her