Læsetid: 1 min.

K'NYT

8. december 2000


Tysk forfatteraften på Goethe-Institut
*På mandag den 11. december kl. 19.30 læser den tyske forfatter Hans-Ulrich Treichel op fra sin bog Tristanakkord (Suhrkamp 2000) som næste år udkommer i dansk oversættelse ved Anneli Høier. (Rosinante). Tristanakkord beskrives som en »stilistisk elegant, atmosfærisk nøjagtig og humoristisk« bog og handler om en ung germanist, der kommer i kløerne på en berømt komponist.

Modeord fra middelalderen
*Hvor langt er der fra Synnøve Søes taleteknik i talkshowgenren til middelalderens modeord inden for retorikken. Det kan man få en idé om ved at læse det nyeste nummer af Retorikmagasinet – magasin for persuasiv kommunikation. Det rummer bl.a. en artikel om retoriske øvelser fra middelalderen til nutiden og en analyse af talkshowet Det ny Synnøve, med en forklaring på, hvorfor det stort opsatte show ikke virkede. Læs mere på www.syvmil.dk/rm.

10 timers fransk film
*Hvis vejret på søndag ikke frister til sneboldkamp eller skovtur, er der hjælp af hente i Grands lune biografsal i København, hvor der ti timer i træk vises fransk film. Franskmanden Eric Rohmers fire film om de lige så mange årstider vil fylde lærredet under samletitlen »Eventyr om de fire årstider«. Første film sættes på kl. 9.15 efter introduktion af Christian Braad Thomsen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu