Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. december 2000


Sean Connery i december
*Goldfinger, Marine, Højen, Du lever kun to gange, De uovervindelige og mange andre af Sean Connerys største præstationer vises i løbet af december måned i Cinemateket, Det Danske Filminstituts biograf i København. Desuden køres serier med Bodil Kjer og den franske instruktør Robert Bresson.

Kroppe på film
*Inspireret af Arkens udstilling, »Mennesket«, slog Cinemateket den 2. december dørene op for filmserien »Kroppe på film«.
Serien består af 17 forskellige film, der alle kredser om den menneskelige krop: Den skønne krop, den muskuløse krop, kroppen som maskine, den muterede krop og kroppen som bærer af kønnet og nyt liv. Blandt instruktørerne er Peter Greenaway, der hovedsageligt interesserer sig for den ‘normale’ krop i alle dens afskygninger, og David Lynch, der i sine tidlige film har beskæftiget sig med misfostre, som omverdenen ikke tåler at se. Programmet kan fås på Cinemateket eller findes på www.dfi.dk

Russisk kunst i Sorø
*Fra i morgen og frem til den 28.januar viser Vestsjællands Kunstmuseum i Sorø et udvalg af Hermod Lannungs private samling af russisk kunst fra 1870–1930. Samlingen rummer malerier, tegninger og akvareller, der daterer sig fra zartiden frem til den unge sovjetrepublik.

Holbergmedaljen 2000
*I går fik universitetslektoren dr. phil Bent Holm tildelt Holbergmedaljen for år 2000 for sit målbevidste arbejde med at forbinde teatervidenskaben med både undervisning og praktisk teaterkunst.

Filmweekend om menneskerettigheder
*Cinemateket afholder fredag og lørdag, i samarbejde med Amnesty International, en filmweekend om menneskerettigheder. Det er i anledning af den Europæiske Menneskerettighedskonventions 50 års jubilæum og FN’s Mennskerettighedserklærings 52. år.
Fredag vises dokumentarfilmen Tal til mig søster af den dansksvenske instruktør Maj Wechselmann om kampen mod apartheid i Sydafrika og landets fremtid set med kvinders øjne. Der er gratis adgang til denne film, mens de øvrige tre film, The story of Qui Ju, På et varmt tag og Før regnen koster 45 kroner.

Juleudsalg på Thorvaldsens Museum
*Der er juleudsalg på Thorvaldsens Museum, hvor det indtil den 30 december er muligt at køber bøger, kunstkataloger, plakater og postkort – efter sigende til stærkt reducerede priser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her