Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. december 2000


Litteraturrådet omdannes
*Efter en del trakasserier mellem det afgående Statens Litteraturråd og bestyrelsen for Dansk LitteraturinformationsCenter (DLIC) arbejder Kulturministeriet på en løsning, hvor fem medlemmer af DLIC indgår som nyt Litteraturråd med begge puljer under sig. Desuden skal to af kulturens interesseorganisationer, in casu Forlæggerforeningen og Dramatikerforbundet, som for øjeblikket sidder i DLIC’s bestyrelse have indstillingsret til Litteraturrådet. Puljerne skal tildeles de to organer én gang årligt af ministeriet. Det oplyser Poul Mollerup fra Kulturministeriet.
Statens Litteraturråd holdt mandag afskedsreception og går af den 9. december. Der er ikke udpeget noget nyt råd. I sin afskedstale betegnede formanden Thomas Harder ministeriets fremgangsmåde som »uacceptabel« og beklagede den »larmende tavshed« det uafhængige statslige råd var blevet mødt med fra ministeriets side. ks

Dagbøger om nazismen på Louisiana
*Onsdag den 6. december udkommer Victor Klemperer Jeg vil aflægge vidnesbyrd til det sidste – Dagbøger 1933-1941 og 1942-1945. (Gyldendal). Den tyske professor var af jødisk oprindelse, men havde giftet sig men en arisk kvinde og tidligt konverteret til protestantismen. Hans dagbøger dokumenterer, hvordan nettet strammes om jøderne. Suzanne Brøgger, Frederik Dessau, Peer Hultberg, Pia Juul, Klaus Rifbjerg og Hanne Marie Svendsen læser uddrag i Louisianas Koncertsal kl. 19.30.

Julemøde hos Dansk PEN
*Dansk PEN åbner i anledning af julen dørene for ikke-medlemmer, når der den 7. december indbydes til Julemøde. Det foregår kl. 19.30, Dronningensgade 14 på Christianshavn, og underholdningen består i forfatteren Jens Andersens beretning om sit arbejde med at genfortælle nogle af H.C. Andersens mindre kendte eventyr. Skuespiller Søren Rode læser tre af de små historier højt.
Før julemødet tildeler PL–fonden den iranske eksilforfatter Faraj Sarkoohi en menneskeretspris på 150.000 kroner. Prisen overrækkes og motiveres af højesteretsdommer Poul Søgaard.

ØK med Bob-afsløring
*Samtidig et andet sted i byen, nemlig den 7. december kl. 20 på Vesterbrogade 107B, afholder Selskabet Øverste Kirurgiske årets sidste Lab-oplæsning. Der loves en Bob-afsløring – muligvis lig den Bob Hvid Gren, der annonceres blandt aftenens oplæsere. ØK har afholdt månedlige oplæsninger hver den første torsdag i måneden gennem hele året. Nu holder man pause, »lukker, slukker, skifter kontor og skriver nogle bøger.« Angiveligt vender selskabet tilbage til marts.

Chicks til den 20. december
*I Nina Davidsens anmeldelse af Gladsaxe Teaters forestilling, Chicks with dicks, fremgik det ikke, hvor lang tid forestillingen spiller. Sidste spilledag er den 20. december.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her