Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. december 2000


Rosenkjærprisen til Lene Koch
*Lektor dr. phil. Lene Koch fik onsdag overrakt DR’s Rosenkjærpris 2000. Lene Koch modtager prisen fordi hun igennem adskillige år har sat fokus på lægefaglige problemstillinger og analyser af det biokemiske område. Senest på fire årtiers tvangssterilisationer af 13.000 danskere. Magister Jens Rosenkjær var Statsradiofoniens første foredragschef, prisen er på 25.000 kroner.

Verdens bedste popsingler
*Hverken »Barbie Girl« eller »Sunshine Reggae« er blandt historiens 100 bedste popsingler. I hvert fald ikke, hvis man skal tro anmelderne på det amerikanske kulturmagasin, Rolling Stone, som sammen med MTV har sammensat en liste, der givet vil vække diskussion, men alt i alt udgøre en fremragende opsamlingsplade. Top 10 af de 100 er: 1. »Yesterday« m. The Beatles. 2. »Satisfaction« m. Rolling Stones. 3. »Smells Like Teen Spirit« m. Nirvana. 4. »Like A Virgin« m. Madonna. 5. »Billie Jean« m. Michael Jackson. 6. »I want To Hold Your Hand« m. The Beatles. 7. »Respect« m. Aretha Franklin. 8. »With Or Without You« med U2. 9. »I Want You Back« m. The Jackson 5. 10. »I Want It That Way« m. Back Street Boys. Nr. 100 er »Tainted Love« med Soft Cell.tobi

Stephen King opgiver web-roman
*Gyserforfatteren Stephen King har svigtet sit løfte om at publicere en hel gyserroman udelukkende på nettet. Stephen Kings begrunder sin beslutning med, at han har for travlt med at skrive gysere på papir. Oprindelig havde King sagt, at han kun skrev nye kapitler, hvis mindst 75 procent af de læsere, der havde downloaded det seneste kapitel, også betalte for det (en til to dollars afhængig af kapitellængde). Ifølge webmagasinet Computerworld har mellem 75 og 85 procent faktisk betalt, men dette modsiges af det spanske dagblad El País. Det første kapitel solgte 120.000. Det seneste har knap opnået 40.000 købere skriver avisen. Fiaskoen skyldes angiveligt manglen på salgsarbejde. Kings medhjælper på net-romanen Marsha DeFillippo har forklaret til The New York Times, at det har vist sig vanskeligt at promovere historien uden opbakning fra et forlag. Stephen King siger, at han måske vil genoptage arbejdet på The Plant om et år eller to.

Skyum i dag
*I går skrev vi, at Erik Skyum-Nielsen taler om »dialogisme og polyfoni i 90’ernes danske prosa«. Udgangspunktet er en læsning af Peer Hultbergs Byen og verden, hvor den russiske litteraturteoretiker søges anvendt på den nyeste danske fortællekunst. Arrangementet foregår i dag! Fri adgang kl. 16-18, KUA, lok. 13.1.71.
Desuden fik vi ikke krediteret den anden bog af Skyum, som Espen Stueland anmeldte. Fra ånden i munden: Litteraturkritiske bidrag. Forlaget Spring, 309 s., 226 kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her