Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. december 2000


Nyt litteraturråd udpeget
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har i dag udpeget medlemmerne af Litteraturrådet for de næste fire år. De udpegede skal samtidig være bestyrelse for Dansk Litteratur Informationscenter.
Formand for Litteraturrådet og formand for Dansk Litteratur Informationscenters bestyrelse bliver professor Anne-Marie Mai fra Syddansk Universitet. Anne-Marie Mai blev i 1999 udnævnt til professor ved danskstudiet i Kolding og har udgivet en række værker, det seneste er Danske digtere i det 20. århundrede.
Derudover har ministeren udpeget dramatikeren og forfatteren Astrid Saalbach, og adm. dir. i forlaget Aschehoug, Anette Wad. Dansk forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere har udpeget forfatteren Ida Jessen og forfatteren og oversætteren Peter Poulsen.
Medlemmerne af det nye Litteraturråd skal udgøre bestyrelsen i Dansk Litteratur Informationscenter for at undgå kompetencetvister mellem de to institutioner, sådan som det er sket tidligere på året. Der er ikke tale om en sammenlægning, men om to forskellige institutioner, der fortsat skal have hver deres opgaver og formål.
Kulturministeriets omlægning af Litteraturrådet er blevet kritiseret for at gøre Litteraturrådet afhængig af interesseorganisationerne Dramatikerforbundet og Forlæggerforeningen, men afdelingschef i Kulturministeriet Poul Mollerup afviser overfor Information, at henholdsvis Astrid Saalbach og Annette Vad repræsenterer de to foreninger. De er udpeget af ministeren, og der står intet steds i vedtægterne, at de to foreninger har udpegningsret, fremhæver han.
»Det er ministerens ret at vælge de medlemmer, hun finder for godt,« tilføjer han.

Teaterdebat på nettet
*Har vi en teaterkrise, og i givet fald hvilken? Disse spørgsmål er udgangspunktet for en teaterdebat på Internettet i den kommende tid. Klaus Bondam fra Grønnegaard Teatret mener, at det aktuelle udbud af forestillinger er for stort i forhold til publikumsgrundlaget. Teaterskribenten Rikke Rottensten mener, at der er en kunstnerisk krise, fordi der er for lidt udskiftning blandt teaterchefer. Henrik Bering Liisberg, Henrik Lyding Henrik Sartou, Jon Steffensen, Martin Tulinius og Leon Feder er andre, som vil blande sig i debatten på adressen: www.kulturpulsen.dk

Live Art i Kanonhallen
*Kanonhallen i København inviterer til festival for og seminar omkring Live Art i det nye år. Fra den 16.-20. januar 2001 præsenteres nye værker af internationale navne som Giovanna Maria Casetta og Kira O’Reilly, der ikke tidligere har optrådt i Danmark. Informations Rune Gade deltager i det afsluttende seminar, hvor der diskuteres spørgsmål som, hvorfor Live Art næsten altid er ledsaget af skandale eller af tavshed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her