Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. december 2000


Statue af Dan Turèll
*På Vangede Bibliotek er frem til 17. december udstillet et forslag til at omdanne en plads for enden af Vangede Bygade til Dan Turèlls plads efter kvarterets litterære søn. Forslaget er udformet af designeren Bente Dahl Thomsen og nyder – ifølge Jyllands-Posten (14. december) handelsstandsforeningens bevågenhed og støtte. I første omgang stiftes foreningen Dan Turèll Fonden, som vil rejse penge til en buste eller en statue af forfatteren foran Vangede Bibliotek.

Doky spiller for paven
*Den danske pianist, Niels Lan Doky, skal den 16. dec. med sangeren Gino Vannelli og det 65 mand store orkester, Sinfonia Italiana, optræde for pave Johannes Paul II ved dennes julekoncert i Vatikanet. Lan Doky udgiver 28. februar sammen med Vannelli en cd, inspireret af zen og japansk Haiku-digtning.
ritzau

Hollandsk optik på dansk guldalder
*»I lyset af Holland« er en udstilling på Statens Museum for Kunst, der inddrager mesterværker fra hollandsk og dansk guldalder i en gensidig belysning. De vigtigste kunstsamlinger i København, dels Den kongelige Malerisamling (indgår nu i Statens Museum for Kunsts samling), og dels grev Moltkes private samling havde en rig repræsentation af de hollandske mestre, som guldaldermalerne Marstrand, Købke, Rørbye, Lundbye, J.C. Dahl m.fl. havde et indgående kendskab til. Museet har lånt værker af Frans Hals, Pieter de Hooch, Jacob van Ruisdael m.fl. i Rijskmuseum i Amsterdam. Udstillingen åbner 26. januar og vil kunne ses frem til 6. maj. lb

Migration, arbejde og identitet
*Seks europæiske arbejdermuseer har fra EU-komissionens Kultur 2000 program opnået støtte til et tre-årigt forsknings- og udstillingsprogram om migration, arbejde og identitet. Fra Danmark deltager Arbejdermuseet i Rømersgade, der ledes af Peter Ludvigsen (pl@arbejdermuseet.dk), som også er formand for The International Associations of Labour Museums. Der udvikles selvstændige forskningsprogrammer i de seks lande (også Spanien, England, Sverige, Østrig og Tyskland – både Hamborg og Berlin), der deltager i forskningsprojektet. Det danske projekt vil koncentrere sig om andengenerations-indvandrere og kulturel identitet.lb

Gratis Lademann på nettet
*Frem til 20. december er det gratis at benytte sig af de 85.000 artikler og 3.800 billeder i Lademanns Online Leksikon, der er det eneste danske online leksikon. Det blev lagt ud på nettet sidst i november, og det vil fra den 20. december koste 45 kroner om måneden at få adgang til oplysningerne. Udover Lademanns kommercielle interesser, forventes også en mere direkte kontakt til læserne gennem nettet, som kan medvirke til at videreudvikle og forbedre leksikonet i overensstemmelse med læsernes interesser.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu