Læsetid: 1 min.

Over stok og sten

13. december 2000

Hæsblæsende krimi af Ole Frøstrup

Ny bog
Rovdyr, der en tåget nat bliver sluppet ud af Zoologisk Have i København og farer vildt omkring og skambider store drenge. Fæle internationale terrorister, forvirrede danske nynazister, politifolk med mod og mandshjerte – men også med enkelte brodne kar i skaren – en purung Christinia-pige, der tumler omkring med en tam rotte på skulderen.
Bombehunde og vognladninger med højeksplosive sprængstoffer, der vil kunne jævne en hel bydel med jorden, hidsige skududvekslinger og saftige samlejer, en sur statsminister og andre suspekte politiske skikkelser, helikoptere på jagt efter u-både, der forsvinder fra boreplatforme – og meget, meget mere.

Døver smagsløgene
Jo, det går over stok og sten i Ole Frøstrups nye spændingsroman Ulvetider, og man kan næsten ikke undgå at føle sig imponeret over at få så megen action serveret på generøse 362 sider – og så til en relativ billig penge (mon ikke denne bog ville have kostet cirka 50 procent mere på et af de større forlag?).
Frøstrup, der er gammel DR-TV-medarbejder, skriver med journalistisk klarhed og en bevidst fornemmelse for virkemidlerne, men en række læsere vil måske få det som ovenstående anmelder: Det bliver næsten for meget af den skarpe sovs. Den døver smagsløgene, så man ikke rigtigt kan skelne enkelthederne i denne »blanding af krimi, spænding, politik og action«, som forfatteren ifølge eget udsagn har ønsket at bevæge sig ind i.

*Ole Frøstrup: Ulvetider, 362 s., 228 kr., Forlaget Rosa

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her