Læsetid: 2 min.

’Mange tak’

15. december 2000

Uddrag af George W. Bush’ tale i Texas’ parlament

Vinderen
Mange tak. God aften, kære amerikanske medborgere. Jeg er glad for, at jeg får lejlighed til at tale med jer i afen.
Hr. formand, viceguvernør, venner, ærede gæster, vort land har været igennem en lang og anstrengende periode, hvor det tog længere tid, end nogen af os havde kunnet forestille os, at fastslå det endelige resultat af præsidentvalget.
Både vicepræsident Gore og jeg lagde hele vort hjerte og vort håb i valgkampen. Vi gav alt, hvad vi havde i os. Vi gennemlevede de samme følelser, så jeg forstår, hvor svært dette øjeblik må være for vicepræsident Gore og hans familie.
Han har tjent vort land fremragende som kongresmedlem, senator og vicepræsident.
I aften modtog jeg en elskværdig opringning fra vicepræsidenten. Vi blev enige om at mødes i begyndelsen af næste uge i Washington, og vi blev enige om at gøre vort bedste for at samle vort land efter denne hårde kamp.
(...)
Jeg ser optimistisk på muligheden for at ændre tonen i Washington D.C.
Jeg tror, der er en grund til, at ting sker, og jeg håber, at den lange ventetid de seneste fem uger vil forstærke ønsket om at komme ud over den sidste tids bitterhed og partipolitik.
Vor nation må hæve sig op over at være et hus i splid med sig selv. Amerikanerne er fælles om håb og mål og værdier, der er langt vigtigere end nogen politisk uoverensstemmelse.
Republikanerne ønsker det bedste for vor nation, og det gør Demokraterne også. Vi stemmer måske forskelligt, men vi håber det samme.
Jeg ved, at Amerika ønsker forsoning og enhed. Jeg ved, at amerikanerne ønsker fremskridt. Og vi må gribe øjeblikket og gøre det, der skal gøres.
Sammen, ledet af almindelig sund fornuft, almindelig høflighed og fælles mål, kan vi forene og inspirere de amerikanske borgere.
Sammen vil vi arbejde for at gøre alle vore offentlige skoler fremragende, give undervisning til enhver elev med enhver baggrund og enhver accent, så intet barn bliver ladt tilbage.
Sammen vil vi redde det sociale sikringssystem og forny løftet om en tryg alderdom for kommende generationer.
Sammen vil vi styrke Mediare-programmet og yde tilskud til lægeordineret medicin til alle vore ældre borgere.
Sammen vil vi give amerikanerne den omfattende, retfærdige og finansmæssigt ansvarlige skattelettelse, de fortjener.
Sammen og med støtte fra begge partier vil vi føre en udenrigspolitik, der er tro mod vore værdier og tro mod vore venner, og vi vil have en militær styrke, der kan leve op til enhver udfordring og er enhver fjende overlegen.
Sammen vil vi angribe nogle af samfundets mest dybtliggende problemer ved at tage individuelle hensyn og ved at opmuntre og styrke det amerikanske folks gode hjerter og velgørenhed.
Det er kernen i den medfølende konservatisme, og det vil danne grundlaget for min administration.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her