Læsetid: 2 min.

Bedste bud

26. januar 2001


(2. sektion)

*Peer Gynt Nyt Dansk Danseteater manifesterer sig stærkt og medrivende med norske Jo Strømgrens flotte danseforestilling. God dans, scenografi og lys, kan nydes også uden kendskab til Ibsen.
Dansescenen, til 3. feb. Derefter turné i Danmark. www.nytdanskdanseteater.dk

*Den luft andre indånder eller dem, som det er, at det er, dem er det! Den fikse lille mundrette titel dækker over Line Knutzons seneste komedie, der efter de obligatoriske fødselsveer får æren af at indvie Allerøds nye teaterhus. Dramatikeren har bygget videre på hr. Pind-figuren fra tidligere i forfatterskabet og en vis Kirsten gør ham nu selskab; Niels Anders Thorn har instrueret og Marianne Nilsson scenograferet.
Mungo Park, prem. to.

*Englesyn En fælles dyster tonalitet går gennem makedonske Dejan Dukovskis syv forskellige tableauer – deres cirkus synger på sidste vers og Balkans dødelige tragedier ruger bag hans historiers voldelige udfoldelser. Teksten har ikke helt den poetiske kraft, der kan bide al morbiditeten spids, men det ambitiøse tekstvalg og den skarpe profilering fortjener Aalborgs fulde bevågenhed.
Jomfru Ane Teatret, Aalborg. Til 10. feb.

*Utimut-retur-return Med tilbageførslen af 35.000 genstande samt dagbøger, rapporter og tegninger vises en højst pædagogisk udstilling om mennesker på Grønland i 2.500 år.
Nationalmuseet. Til 15. apr.

*Vækkelse Mikkel Hede har skrevet en opløftende, anarkistisk og vital komedie om dengang, rock’n’roll kom til provinsen, hvor det unge skuespillerhold ligger fuldstændig rigtigt på beatet. De fem fra Theater Noteingang deler gavmildt og ukrukket ud af deres glade vanvid, der kulminerer i andenaktens groteske farce i krydsfeltet mellem folkekær revykunst og Monty Python.
Kaleidoskop, Kbhn. Til 3. feb.

*Abstrakt magiker »Ejler Bille – 90 år« er en omfattende udstilling, der forsøger
at pejle Billes 70 år lange, vægtige bidrag til dansk kunst. Kataloget rummer bidrag af bl.a. Ernest Mancoba, Eske K. Mathiesen, Troels Andersen, Lars Morell og af Bille selv.
Gl. Holtegaard, Attemosev. 170, Holte. Ti. 11-20, on.-fr. 11-16, lø.-sø. 11-17. Til 4. feb.

*Mennesker i sol Jonas Gardells tekst har det, man ofte går forgæves efter – en stor tanke. Fra drilsk langtudtrukken, werdelin’sk socialrealisme skrider genren, og der bliver højt til loftet i det lille teater, når Gardells teatralske coup sættes ind. Moralsk eftertænksomhed spillet fremragende af neurosedronningen Ditte Gråbøl, Pauli Ryberg og Camilla Bendix i Philip Zandéns instruktion.
Teatret ved Sorte Hest. Til ult. feb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her