Læsetid: 1 min.

Bogkort

19. januar 2001

(2. sektion)

*Lyrik En stor dansk-amerikansk lyrik-konference under titlen In the making rammer til august den københavnske andedam. Arrangører er Forfatterskolen, AfsnitP, Inkinc, Arena, Basilisk, Den Blå Port og Øverste Kirurgiske. Blandt de amerikanske kanoner, der kommer hid, er David Lehman, Susan Howe, Lynn Hejinian og Keith og Rosmarie Waldrop. Aktiviteterne bliver mange og alsidige med oplæsninger, workshops, seminarer, foredrag og diverse udgivelser. Mere herom senere.

*På vej Tore Ørnsbos næste digtsamling er på trapperne. Det er noget så usædvanligt som et langdigt under titlen Kronologi i trappeform. Adspurgt af Information udtaler digteren: »Det er det tætteste, jeg kommer på en samtidsroman.«

*Øverste Kirurgiskes seneste poetiske hjernevinding, nr. 32, er udkommet (100 s./75 kr./tlf. 32961740). Der er bl.a. en konkretistisk lille sag af Birgitte Krogsbøll om sne, der som bekendt skulle være indbegrebet af metafysisk vejrlig. Samme alsidige dame har også skrevet digte og en arbejdersang (Lad os stå sammen, fod på nakke / med de små der ligger ned). Der er digte af kendte fætre som Rolf Gjedsted, Morten Klintø, Jens Blendstrup, Kasper Nefer Olsen og Jonas Bruun. Prosa leveres af Palle Sigsgaard, Thomas Krogsbøl og Thomas Hvid Kromann m.fl. Endelig er der en lille tegneserie af Andreas Schiulenburg og Björn Kruse (Anal-Ernie und Ficke-Bert gehen in den Wald og nageln Bärbel).

*Hans Georg Gadamer den 100-årige tyske filosof og ’Heidegger-fan’, gåseøjnene er vist påkrævede, har fået sine Gesammelte Werke udgivet i 10 paperback-bind med sædvanlig tysk filologisk grundighed.
Mohr Siebeck, Tübingen, 168 DM

*Babel hedder et nyt svensk-dansk litteraturtidsskrift fra Malmø (4 nr. 140 sek. Tlf. 0046 40231982), som vil bygge en »litterær bro, et håndgribeligt komplement til den af stål og cement«, som der står med en svedisme i den danske version af lederen. Der er også indlagt en Wunder-baum,fordi ’juleånden’ var over dem. Der er flere bidrag om modefænomenet slam-poetry, interviews med Bob og Pär Hansson, artikler om Herman Bang, Jan Sonnergaard og Kafka (»Kafka hade det inte heller så roligt«).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her