Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. januar 2001


2,3 millioner teatertilskuere
*2.327.000 mennesker valgte i teatersæsonen 1999–2000 at gå i teatret og se enten ballet, dans, opera, musical eller skuespil på et af landets statsstøttede teatre. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Men trods det store antal, var det cirka 2.000 mennesker færre end forrige sæson. Til gengæld er det gennemsnitlige antal tilskuere pr. forestilling steget med cirka 200 personer i 1998-1999 til 206 personer i 1999-2000.

Interaktivt digital-tv
*Når Danmarks Radio i slutningen af januar sender en ungdomsudgave af forbrugerprogrammet ’Rene ord for pengene’, markerer det springet for en fornyelse af tv, hvor man udnytter det digitale formats muligheder. For mens det for 95 procent af seerne vil være et helt almindeligt tv-program, vil de fem procent, der har en digital dekoder få en interaktiv udgave af programmet, hvor man via sin fjernbetjening for eksempel kan vælge, hvilken af tre popgrupper, man helst vil have med i et indslag om prisen på cd’er.

Modstand mod fastholdelse af bogpriser
*Konkurrencerådet, der står bag beslutningen om at frigive bogpriserne pr 1. januar vil foreslå en yderligere liberalisering af bogmarkedet, hvis forlagene om tre år, når den nuværende frosøgperiode udløber, stadig nægter at bruge vejledende priser på bøger. Det skriver Berlingske Tidende. Også supermarkederne, der nu må sælge bøger også over 160 kroner mener, at de faste bogpriser snart forsvinder. »...når først ét forlag begynder at have de lave vejledende priser, bliver de andre nødt til at følge trop. Det sker snart,« siger informationschef i Dansk Supermarked, Poul Guldborg. Rad.

Jødisk filmfestival
*Blandt januar måneds tilbud fra Cinemateket, Det Danske Filminstituts biograf i København, er en jødisk filmfestival fra den 18. til den 21., afsluttende med debat mellem publikum og et panel bestående af fhv. overrabbiner Bent Melchior, mag. art. Karen Lisa Salomon, religionssociolog Michael Rothstein og mag. art. Heidi Laura om jødedommens nye former og udfordringer.
Filmen Keep on Walking om en jødisk, amerikansk gospelsanger og lærer i hebraisk har verdenspremiere på festivalen. Leon the Pig Farmer er en komedie om en ung ortodoks jøde, der opdager at hans far er griseavler. Der er filmen Kadosh om et barnløst ægtepar blandt ultraortodokse jøder, der ikke tolererer barnløshed og Jews and Buddhism er en film om amerikanske jøder, der kombinerer jødedom og buddhisme.

Dansk edb-opslag på Nettet
*Vil man gerne vide, hvad den eksploderende IT-lingo egentlig betyder, er der nu hjælp at hente på adressen www.it-leksikon.dk
Her kan man slå cirka 3.000 navne og forklaringer op på en række tekniske udtryk. Opbygget alfabetisk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her