Læsetid: 1 min.

K'NYT

31. januar 2001


Statens Museum på nettet
*Statens Museum for Kunst præsenterer i dag en hjemmeside, hvor man kan søge i hovedparten af museets samling, også den del, som er på magasin. Desuden er der oplysninger om arrangementer mv. Adressen er www.smk.dk.

Foredrag på Christiania
*I løbet af foråret vil der blive holdt en foredragsrække på
Galopperiet på Christiania under overskriften ’Bæredygtig forvandling & Demokratisk fornyelse’. Første gang er 5. februar kl. 19.30, hvor overskriften er Socialøkologi – stier der kan blive til veje. Flere oplysninger på tlf. 32546536 eller
www.christiania.org/utopia.

Kulturcenter på Lolland
*Samtlige 124.000 husstande i Storstrøms Amt har fået et magasin ind ad brevsprækken om projektet Kulturcenter Fuglsang, der bl.a. skal huse Storstrøms Kunstmuseum, som pt. har trange fysiske vilkår i Maribo. Direktør for Ny Carlsberg Fondet, Hans Edvard Nørregård Nielsen, skriver bl.a. i magasinet: »Det er kun fantasien og økonomien, der sætter grænser for nogle tanker, der her kun har ladet sig skitsere. Udsæt det ikke til i morgen.« Herfra ønsker vi de kulturelle lolliker god vind.

Søren Ulrik møder Broby
*I tilslutning til udstillingen om Rudolf Broby-Johansen er der gratis adgang i dag kl. 16.30 til et arrangement, hvor digteren Søren Ulrik Thomsen læser op af egne digte. Det foregår i Den Sorte Diamant, som billedhuggeren Ingvar Cronhammar forleden meget præcist betegnede som »en krydsning mellem en lystbådehavn og Føtex.« pa

Henrik Svane bliver rektor
*Den tidligere udlændingeordfører for det såkaldte radikale venstre, Henrik Svane, der som bekendt var med til bl.a. at forbyde familiesammenføring til unge under 25 år, overtager torsdag rektorstolen på Det Jyske Musikkonservatorium. Og musik, det har han da forstand på, ved vi. pa

Inger Christensens Alfabet til Holland
*Inger Christensens digtsamling fra 1969 ,Alfabet, er blevet solgt til udgivelse i Holland. Den er tidligere udkommet i Sverige, Norge, Tyskland, England, Italien og Frankrig.

Mere dansk lyrik over bord
*Et udvalg af Henrik Nordbrandts digte vil om føje tid udkomme i både Spanien og Irland.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her