Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. januar 2001


Sonningpris til Brendel
*Léonie Sonnings musikpris går næste år til den 70-årige tjekkisk-fødte pianist Alfred Brendel. I den anledning vil han til næste januar gæste Tivolis Koncertsal og fortolke Beethovens Es-dur-klaverkoncert, hvilket er det samme værk, som han fortolkede sidst, han var i Danmark, i 1996. Prisen for i år tildeles den tyske violinist Anne Sophie Mutter ved en koncert 22. februar.

Spirituel Ulrikkeholm
*Kultur- og helseindustrien kværner videre: I forbindelse med krop-sind-ånd helsemessen i Falconer Centret 2.-4. februar afholdes en ’spirituel aften’ med sangeren og forfatteren Majbritte Ulrikkeholm d. 3. februar kl. 19.30. Billetter á kr. 125 kan købes via BilletNet. Efter behørig aflønning af alle involverede går overskuddet til Unicef.

Kgl. skuespillere læser op på Hofteatret
*Det gamle Hofteater på Christiansborg Ridebane lægger til foråret vægge til tre oplæsningseftermiddage med skuespillere fra Det Kgl. Teater: 28. januar læser Bodil Kjer op af bl.a. H.C. Andersen, 25. februar læser Mikael Birkkjær og Peter Gilsfort op af Gustav Wied og 25. marts læser Nis Bank-Mikkelsen op fra En forførers dagbog. Alle arrangementerne ledsages af musik og koster samlet 120 kr. via BilletNet.

Haller i Alfabet
*Bent Haller er ugens forfatter i Alfabet på P1 i aften kl. 19:15. Forfatteren er aktuel med romanen Det halve barn, der er en »social-realistisk fortælling med fantastiske elementer.« Et andet punkt i aftenens program er en live-optagelse fra Inger Christensens oplæsning på Palæ Bar.

Carnegie Art Award 2000
*Fra d. 26. januar til 14. februar udstilles på Sophienholm i Lyngby 47 værker af de 21 nordiske kunstnere, som var nominerede til Carnegie Art Award 2000. De forskellige priser gik til Mari
Slaattelid fra Norge, Hreinn Fridfinnsson fra Island, Petri Hytönen fra Finland og danske
John Kørner, som modtager ungdomsstipendiet for både ’humor og håndelag’ og en ’teatralsk blanding af kunstighed og reel effekt,’ som juryen skriver i sin motivation.

Fischer hverken på billede eller i bog
*Journalisten Bettina Röhl blev for nylig af landsretten i Frankfurt beordret til at fjerne billeder af en ung Joschka Fischer, der gokker en politimand i nødden, fra sin hjemmeside. Nu har kölner-forlaget Kiepenheuer & Witsch opsagt en kontrakt på en annonceret bog af journalisten med titlen Sag mir, wo du stehst. Det spørgsmål er vi flere, der gerne vil stille den tyske udenrigsminister.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu