Læsetid: 1 min.

K'NYT

17. januar 2001


Tøjner topper
*Poul Erik Tøjners Kirkeby-bog, Per Kirkeby – Maleri, der udkom i forbindelse med kunstnerens 60-års dag den 1. september 1998, udsendes nu i 4. oplag. Samtidig udkommer bogen på tysk og engelsk. Per Kirkeby – Maleri runder dermed de 20.000 eksemplarer og er den mest solgte danske kunstnermonografi nogensinde.

Danish Music Awards 2001
*Årets danske klassiske prisuddeling finder sted i Radiohusets Koncertsal fredag den 2. marts kl. 20, men allerede nu er nomineringerne offentliggjort. Flest nomineringer får dirigenten Michael Schönwandt, der er indstillet i såvel kategorien ’Årets danske vokaludgivelse’ med Poul Ruders: Tjenerindens fortælling (Det Kgl. Kapel. Dacapo) som i kategorierne ’Årets danske udgivelse’ (også med Ruders) og ’Årets danske orkesterudgivelse’ med Carl Nielsen: symfoni nr. 1 og 6 (Radiosymfoniorkestret. Dacapo). I kategorien ’Årets danske Kammermusikudgivelse’ er indstillet Athelas Sinfonietta Copenhagen med Matthias Ronnefeld: Chamber Music (Dacapo), Kontra Kvartetten med Vagn Holmboe: String Quartets (Dacapo) samt Zapolski Kvartetten med Carl Nielsen: String Quartets, vol 2 (Chandos).

Afrikansk kulturuge
*Den afrikanske kulturforening Dapamda arrangerer afrikansk kulturuge i København, Århus og Helsingør fra den 20. januar til den 3. februar. Programmet omfatter hårfletningskonkurrence, foredrag, kunstudstilling, workshop for børn og meget mere.
Kulturugen afsluttes med gallaaften med koncertog uddeling af en afrikansk kulturpris – for første gang i danmarkshistorien. www.africanculture.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her