Læsetid: 1 min.

K'NYT

13. januar 2001


Amatørmusikken undersøges
*Statens Musikråd sætter i disse dage en samlet undersøgelse af dansk amatørmusikliv i gang. Den dyrkes nemlig under beskedne kår, skønt den er et vigtigt led i fødekæden til det professionelle musikliv. Undersøgelsen vil munde ud i en rapport, så man bedre kan vurdere, hvad der kan gøres for at stimulere området. Rektor for Nordjysk Musikkonservatorium, Jens-Ole Bak, er formand for undersøgelsesudvalget.

Kunstnere er bange for det digitale
*Danske kunstnere er bange for, hvad de skal leve af, hvis adgangen til at kopiere musikværker fra Internettet bliver lovliggjort, som kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen ønsker det. Formanden for de danske sangskrivere og komponister, Arne Würgler, har derfor foreslået, at kunstnere får yderligere kompensation i takt med, at teknologien udvikler sig f.eks. via den såkaldte blankbåndsafgift, der blev indført i 1992.

Gershwin hyldes
*Lars H.U.G. har tidligere sunget Gershwin, men Cæcilie Norby synger med på repertoiret for første gang, når RadioUnderholdningsOrkestret optræder 19. og 20. januar i Cirkusbygningen ved to udsolgte koncerter. Også saxofonisten Hans Ulrik deltager i denne hyldest til Amerikas største sangskriver.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her