Læsetid: 2 min.

På segmentflisen

3. januar 2001

DR’s P3 er blevet yderligere segmenteret med nye friske programmer og en radioavis for unge: P3-nyheder

Radionyheder
Herhjemme har der været lidt hektisk hver lørdag aften, fordi vi skulle være klar til Banjos likørstue og Det store mix. Banjo’ var sjovt, det var to drengerøve der sad og lavede telefonfis og den slags, men det er slut nu. Det store mix er et rigtig godt musikprogram, der ikke lefler for nogen lyttersegmenter. Ellers er P3 jo ikke særlig sjovt. For det første er der alt for meget af sådan noget flæbende guitarpop, det lyder ad helvede til. Så mellem numrene er der altid nogle friske værter, der taler i telefon med lytterne og afholder konkurrencer, hvor man kan vinde en t-shirt. Hvad er der galt med at spille noget god musik og fortælle om det?
Det værste har dog altid været Radioavisen. Hvis man hører P3 er det jo ikke for at høre om politik, vel. Radioavisen er sådan noget som journalister og folk der kan lide politik elsker. »Nye undersøgelser viser, at 22 procent af patienterne på de østjyske sygehuse er utilfredse med behandlingen, sundhedsministeren udtaler.....«, eller »den amerikanske præsident har positive forventninger til det kommende topmøde, han vil imidlertid ikke sige noget konkret om noget...« Stoffet er prioriteret efter princippet mest støj og mindst betydning, bare det fylder, og man får aldrig noget ordentligt forklaret, det skal man over til P1’s magasiner efter.

Radioavis på partydrugs
Så det kunne være en god ting, at P3 har valgt at lave sin egen korte nyhedsudsendelse. Så kunne vi få nogle overskrifter, som vi selv kunne finde mere om, på P1, i avisen, eller på nettet.
Men P3-nyhederne skal være ’for unge’, som P3’s ledelse ser de unge: dumme. Så det lyder som Radioavisen på partydrugs. Tempoet er højt, der er elektronisk underlægningsmusik, og nyhederne er endnu mindre væsentlige end hos gammelfar Radioavis. Man skulle ellers ikke tro, det var svært at finde stof til en udsendelse på fem minutter.
Dagens hovednyhed var at ét forældrepar på Frederiksberg parkerer deres dreng på netcafé, mens de selv går i byen. Chokerende, ja, men en stor nyhed? Og så var der et par klassikere inden for nyhedsjournalistikken: Værnepligten skal afskaffes! (udtaler en talsmand for det Radikale Folkeparti), inklusive et hjernedødt interview med en talsmand for de værnepligtige. Og Gamle skal på kursus i at tale i mobiltelefon! (I Tyskland, arrangeret af teleselskabet Bluetel). Altså to klare ikke-begivenheder. Sker der overhovedet intet af betydning i landet eller i verden? Er det helt umuligt at formidle det kort og klart? For P3 er det, for man er sikker på, at ’almindelige mennesker’ er for dumme, og helst vil forblive dumme. Det er uforskammet.
Før jul foreslog en lederskribent her på bladet, at man forærede DR en segmentblander. P3 vil vist hellere vise ben på sin segmentflise.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her