Læsetid: 1 min.

S-ordfører til kamp mod udvalgssjusk

3. januar 2001

De socialt udsatte unge skal hjælpes, før deres sag havner i Retsudvalget, mener Socialdemokratiets nye retsordfører

Folketingets retsudvalg er dybt afhængig af, at de andre udvalg gør deres arbejde ordentligt. Hvis det ikke lykkes for politikerne i blandt andet social-, arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget at sikre, at unge fra socialt belastede miljøer kan komme i gang med en uddannelse eller få en plads på arbejdsmarkedet, så ender de samme unge senere som et problem, som Retsudvalget skal tage stilling til.
Det siger Socialdemokratiets nye retspolitiske ordfører, Sandy Brinck: »Vi har så mange tråde ind i de andre udvalg, fordi hvis arbejdet ikke fungerer der, så havner problemerne i retsudvalget,« siger hun til Information.
»Hvis de udsatte unge ikke bliver hjulpet af de relevante myndigheder, så kommer de ind til os.«
Som retspolitiker er Sandy Brinck i øvrigt frustreret over, i hvor høj grad den retspolitiske debat fokuserer på straf og strafferammer.
Hun ønsker, at der bliver sat mere fokus på de sociale sider af retspolitikken.
»Hvis vi skal have en ordentlig retspolitik her i landet, så skal vi sætte mange kræfter ind på resocialiseringen af de unge, der er havnet i kriminalitet. Efter min mening ligger det største kriminalpræventive arbejde på social-, uddannelses- og arbejdsmarkedsområdet,« siger hun.
Sandy Brinck siger, at mange unge efter hendes mening er ofre for det opbrudte familiemønsker i det moderne samfund.
»Der er alt for mange, der simpelthen ikke bliver opdraget,« siger hun. »De har ikke tilstrækkelig voksenkontakt, og de lærer ikke at kende forskel på rigtigt og forkert. Det er ganske vist forældrenes opgave at opdrage deres egne børn. Men hvis de svigter, er det vigtigt, at det offentlige skrider ind i tide.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu