Læsetid: 1 min.

web.hvad.hvor

19. januar 2001


(2. sektion)

eforlag.dk
*Med daglige opdateringer på bognyheder, omfattende arkiv over egne anmeldelser og otte forskellige nyhedsbreve ligner eforlag.dk et godt bud på et web-alternativ til avisernes bogstof. Sitets kerne er de gratis smagsprøver på e-tekster fra et voksende udvalg af kendte og ukendte forfattere. Redaktør Jonathan Løve lover, at der snart kommer to ikke tidligere offentliggjorte noveller af Villy Sørensen på sitet. kjær

politiken.dk/boger
*Der er hurtigt overblik over alt dagbladets litteraturstof på Politikens site Bøger. Et online opslagsværk over forfattere er under konstruktion, og inden for få uger lancerer Bøger en linksamling, hvis ambition er at være læsernes springbræt til det litterære internet. Forbilledet er New York Times bogsite, der bl. a. markerer sig ved at tilbyde forfatteroplæsninger og interviews som lydfiler, et multimedialt element, som Politiken også venter at kunne føje til Bøger-sitet. kjær

poesi.dk
*Efter en periode med flytterod på Internettet er forlaget Øverste Kirurgiskes hjemmeside www.poesi.dk ved at være surfeklar igen. Glædeligt, for sitet er et af de mest levende fora for dansk litteratur på Nettet. Digteren Thomas Thøfner er aktuel med et fængslende essay om »poesiens strukturelle pinagtighed« (se under ’ord’), og i den mere spøjse afdeling præsenterer ØK en maskine, der fremstiller pseudo-latin på få sekunder. Handy til afhandlinger eller situationer, hvor man føler, man kommer til kort. For at citere generatoren: »Facilisi at dolor, iusto luptatum ex, in esse.« kjær

menneske.dk/krabat
*Digteren Kenneth Krabat skrev et digt om dagen gennem hele år 2000, og hele den poetiske dagbog kan læses på Krabats hjemmeside, der i øvrigt kan ses som digterens personlige webportal, rig på tekster og links til f.eks. en samling af forfatteroplæsninger af bl.a. mange andre: Allen Ginsberg, Henry Rollins og Charles Bukowski. Krabats hjemmeside er en underafdeling af Menneske.dk, et samarbejde mellem billed-, lyd og ordkunstnere, der samtidig fungerer som galleri for skiftende gæstekunstnere. kjær

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu