Læsetid: 2 min.

ATTAC i Danmark

ATTAC-bevægelsen er endnu ikke blevet stiftet i Danmark. Interesserede kan dog finde sammen på Informations hjemmeside www.information.dk, hvor der netop er blevet åbnet en række geografisk opdelte debat-fora. Her kan der indkaldes til møder, føres lokal debat og udveksles erfaringer. Det er dog en midlertidig service, som bliver nedlagt i takt med, at de lokale ATTAC-afdelinger kommer i gang. Senere på foråret vil der efter al sandsynlighed blive afholdt et fagligt ATTAC-seminar
26. februar 2001

Af Lars Mogensen, Karen Syberg og JANNETYNELL
Internetdebat
*»Indtil videre har der ikke været nogen form for reaktioner på ATTAC fra de etablerede politiske partier heroppe i Grønland. Arktis aftager dersværre en del miljøforurening via luften og havet. Den ukontrollable misbrug af jordens ressourcer truer vores eksistensgrundlag. Det unikke økologiske system, der er yderst sårbart, behøver på alle områder at blive beskyttet, hvilket også er tvingende livsnødvendigt for klodens øvrige beboere.
Peter Larsen, Grønland

*»ATTAC handler for mig ikke mindst om at ‘udarbejde og sprede information‘, som det hedder i grundlaget for den internationale ATTAC-bevægelse. Information om det tab af demokratisk samtale og af frihed og valgmuligheder, som globaliseringen påfører stadig flere mennesker. Bevægelsen skal med al sin bredde og vitalitet fremføre facts og vidnesbyrd, som hver enkelt borger frit kan forholde sig til. På mødet senere i dag tror jeg derfor, det er vigtigt, at alle bestræber sig på at holde fokus på hovedmålene for et dansk ATTAC – med afsæt i de internationale mål naturligvis. Det værste der kan ske er, at vi fortaber os i en snæver diskussion om vedtægter eller i mere eller mindre eksotiske analyser af tingenes rette tilstand.«
Kim Hjerrild

*»Som aftalt på gruppemødet lørdag på Sct. Anna gymnasium, vil der oprettes en (eller flere) studiekredse over ATTAC’s internationale grundlag og Tobin-skatten. Der var på mødet et udbredt ønske om at først vide mere inden der bliver taget skridt til at oprette en lokalafdeling.«
Anders Lund, København.

*»ATTAC er netop den slags organisation, som vil kunne hjælpe Bornholm. Vi vil ikke lide så meget under vores afsondrethed fra resten af verden. ATTAC er også den organisation, der vil kunne presse nogle globale miljøregler igennem.«
Anton Grau Larsen, Bornholm

*»Jeg var desværre forhindret i at deltage i mødet i lørdags, men jeg mener, at ATTAC er et nødvendigt initiativ. Jeg er 50 år og venstreorienteret, men ikke interesseret i store sovjetlignende systemer, men gerne kontrol til gavn for de svage i Danmark og ‘den globale landsby‘ undskyld dette liberalistiske udtryk.«
Jørgen B. Thomsen, Slagelse

*»Det var alletiders møde i lørdags. Nørrebrogrupperne nedsatte en lille arbejdsgruppe, som skal ses den 7. marts for at organisere et møde for alle interesserede. Hvis der er nogle fra de fire nørrebrogrupper derude, som vi ikke fik fat i, beklager vi meget, men det hele gik jo lidt stærkt. Jeg håber, I ser denne besked og så skal alle selvfølgelig være velkomne til at skrive og komme med forslag til hvad mødet skal handle om.«
Helene Hindberg, Nørrebro

*»Der er blevet oprettet en ATTAC-gruppe på Frederiksborg Gymnasium. I den kommende uge vil der blive holdt et møde, hvor vi skal beslutte os for, hvilke lokale aktíoner vi vil lave for at skabe opmærksomhed og debat om ATTAC og om hvorfor verdens goder er så ulige fordelt.«
Jonathan Lassen, Nordsjælland

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu