Læsetid: 2 min.

ATTAC i Danmark

Information inviterede lørdag eftermiddag til et debatmøde om ATTAC-bevægelsen på Sct. Annæ Gymnasium i København. ATTAC er en forkortelse for »l’Association pour une Taxation des Transactions financières pour l’Aide aux Citoyens«. Frit oversat betyder det: ’Bevægelsen for beskatning af finansielle transaktioner til gavn for borgerne’.
26. februar 2001

Af Lars Mogensen, Karen Syberg og JANNETYNELL
Mødedebat
*»Jeg frygter, at for mange gamle venstrefløjsaktivister ikke kan lade være med at synes, at ATTAC kun er deres barn. Men samtidig skal man også passe på, når Nyrup siger, at han er for Tobin-skatten. For det kan sagtens dræbe diskussionen eller tage pusten ud af ballonen. For så kan Nyrup sige, at ‘der ikke er brug for ATTAC, når Socialdemokratiet alligevel er enige‘. Men der er brug for ATTAC.«
Christian Thordal, København

*»Nu føler jeg, at vi er ATTAC, og det er en dejlig følelse. Jeg blev helt vildt forundret, da jeg hørte, at der var andre fra Vanløse, endda en der bor på samme vej som mig, der også tænker ‘fuck medicinalindustrien‘.«
Christina Kaaber-Bühler,
Vanløse

*»Når de siger, at pensionskasser skal give afkast, betyder det så profit? Kunne det ikke lige så godt være et socialt afkast. Det er en kamp om ord. En kamp om at sætte dagsordenen.«
Henrik Plaschke, Ålborg

**Tre fjerdedele af det ATTAC gerne vil, kan man også genfinde i Det Radikale Venstres partiprogram. Og endnu mere hos Nyt Europa. Jeg ser ATTAC som et spændende initiativ, selv om jeg er nervøs for, at den yderste venstrefløj vil forsøge at sætte sig på bevægelsen. De har hårdt brug for en ny sag.«
Naser Khader, København

*»Jeg skal hilse fra de dårligst stillede. Man tog det sidste de havde. Man kan kontrollere og styre, hvis man sørger for, at folk har noget de kan miste. Disse mennesker har deres selvrespekt og den mister de aldrig. Tak til ATTAC. Held og lykke.«
Carsten Damgaard, Fredensborg

*»Vi skal over det der med, ‘hvad siger Frankrig‘ og nu begynde at sige, ’hvad vil vi med ATTAC her i Danmark’.«
Gorm Dich, Ålborg

*»Jeg må indrømme, at jeg forlader mødet nu her før gruppearbejdet, fordi jeg simpelthen synes, det bliver alt for meget snik-snak. Jeg kom fordi, jeg er nysgerrig, men jeg synes måske, at der er lidt for mange gode intentioner blandet sammen. Måske burde ATTAC splittes op i fire forskellige bevægelser.«
Signe Ejerskov, København

* »Når det gælder politiske spørgsmål, så er mit råd til de danske ATTAC-folk, at de skal være meget klare i deres udmeldinger. De skal aldrig forsøge at slippe udenom de svære spørgsmål. Selv om journalisterne stiller spørgsmål om frihandel eller vold, skal de altid give svar på tiltale og vise, at de ved, hvad de taler om. De skal have selvtillid og være offensive.«
America Vera-Zavala, Stockholm

*»Jeg synes, at der var en god energi på mødet. Det fedeste er, at der er blevet dannet en masse lokalgrupper rundt omkring. Jeg kunne ikke lade være med at smile, da den ene lokalgruppe efter den anden rejste sig op, og fortalte, at de allerede havde arrangeret et møde.«
Maja Andersen, København

*»Det er utroligt vigtigt at vi, der kommer her med alle vores gode intentioner og gode hjerter, lige husker vores partnere i syd. Vi skal huske, at spørge os selv, hvad siger de egentligt? Hvis dagsorden er det vi taler?
Lars Koch, København

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her