Læsetid: 2 min.

Bedste bud

23. februar 2001


(2. sektion)

*Kehnet Nielsen Malerier og træsnit. Den unikke udstilling, som Lunds Kunsthal viste ved årsskiftet, fastslog, at denne kunstner vokser med årene og opgaverne. Et ekstrakt af den kan nu ses i:
Galleri Susanne Ottesen, Gothersg. 49, Kbh. Ti.-fr. 10-13 & 14-18, lø. 11-15. Til 10. mar.

*Preben Hornung Billeder. Den retrospektive udstilling med en af de meget interessante enegængere i dansk kunst, blev i efteråret vist i Aarhus Kunstmuseum. Det drejer sig om værker fra perioden 1949-89.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 16. apr.

*Sild og ild Oluf Høst. En publikumsmagnet med malerier og tegninger, heraf mange af de kendteste af Høst, såsom Silderøgeriet i Gudhjem, Skt. Hans-bålene og Bognemark (Høsts gård uden for Gudhjem), kan nu ses i:
Kastrupgaardsamlingen, Kastrupvej 399, Kastrup. Ti.-sø. 14-17, on. till. 19-21. Til 1. apr.
*Skrigets Ekko Hovedværker fra Edvard Munchs vilde, ekspressive periode i slutningen af 19. årh. og frem, suppleres på denne fremragende replikudstilling med værker af senere kunstnere, der er inspireret af Munch.
Arken. Ti.-sø. 10-17, on. 10-21. Til 5. jun.

*Magnum – Verden NU er en 50- års jubilæumsudstilling for verdens mest prominente og respekterede foto-gruppe. Gruppens 44 nuværende medlemmer scanner verden af i dag. Der kan ses fotos fra de seneste 10 år i:
Louisiana, Humlebæk. Dgl. 10-17, on. 10-22. Til 22. apr.

*Århundredets rose Martin Shermans indlevede og detaljetætte beretning om jødiske Rose, der symbolsk gennemlever både pogrom, holocaust og exodus, blomstrer i mødet med Pia Rosenbaum – en trykkoger af liv, erotik, lakonisk humor og harsk lommefilosofi uden at svigte historiens tragiske perspektiv.
Rialto Teatret. Til 28. ds.

*Blasted Den engelske dramatiker Sarah Kane er for første gang forløst på en dansk scene med et stykke, der kan få selv den mest blaserte teatergænger i bevægelse. Så anderledes oprivende end nogen avisreportage eller filmatisering af krigens gru kan fremkalde, så uafviseligt veludført at man bagefter ikke kan glemme det elektrificerede rum, man var hensat i. For man kommer umanerlig tæt på de to kuldslåede, der mødes hemmeligt på hotelværelset. Det lykkedes skuespillerne Lisbeth Wulff og Henrik Prip at få os til at føle lige dele indlevelse og afsky for det, der foregår. Det handler om overlevelse, åndeligt såvel som korporligt.
Instruktion: Jens August Wille. Café Teatret til 24. feb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her