Læsetid: 2 min.

Bedste bud

16. februar 2001


(2. sektion)

*Preben Hornung Billeder. Den retrospektive udstilling med en af de meget interessante enegængere i dansk kunst, blev i efteråret vist i Aarhus Kunstmuseum og anmeldt af Peter Laugesen (se www.information.dk/arkivet). Det drejer sig om værker fra 1949-89. Udstillingen er kronologisk opbygget med de tidlige Fabriksbilleder, de non-figurative Kompositioner, Langebrobilleder, Jernbanebomme efterfulgt af serier med Organiske billeder, Slagtekroppe, Atelierbilleder og Nærbilleder samt en række portrætter, blandt andet hans kontroversielle portræt af Dronning Margrethe II.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 16. apr.

*Skrigets Ekko Hovedværker fra Edvard Munchs vilde, ekspressive periode i slutningen af 19. århundrede og frem, suppleres på denne fremragende replikudstilling med værker af senere kunstnere, der er inspireret af
Munch. Heriblandt Per Kirkeby, Joseph Beuys, Asger Jorn, Georg Baselitz, Francis Bacon, Marina Abrahamovitz, Jasper Johns m.m.fl.
Arken. Ti.-sø. 10-17, on. 10-21. Til 5. jun.

*Oluf Høst En udstilling med malerier og tegninger, hvoraf mange er blandt de kendteste af Høst, såsom Silderøgeriet i Gudhjem, Skt. Hans-bålene (Høst elskede ild) og Bognemark (Høsts gård uden for Gudhjem), kan nu ses i:
Kastrupgaardsamlingen, Kastrupvej 399, Kastrup. Ti.-sø. 14-17, on. till. 19-21. Til 1. apr.

*Magnum – Verden NU er en 50- års jubilæumsudstilling for verdens mest prominente og respekterede foto-gruppe. Eve Arnold og Henri Cartier-Bresson tog pulsen i begyndelsen, dvs. i tiden efter 2. verdenskrig, hvor gruppen dannedes, mens dens 44 nuværende medlemmer scanner verden af i dag. Der kan ses fotos fra de seneste 10 år i:
Louisiana, Humlebæk. Dgl. 10-17, on. 10-22. Til 22. apr.

*Blasted Den engelske dramatiker Sarah Kane er for første gang forløst på en dansk scene med et stykke, der kan få selv den mest blaserte teatergænger i bevægelse. Så anderledes oprivende end nogen avisreportage eller filmatisering af krigens gru kan fremkalde, så uafviseligt veludført at man bagefter ikke kan glemme det elektrificerede rum, man var hensat i. For man kommer umanerlig tæt på de to kuldslåede, der mødes hemmeligt på hotelværelset. Det lykkedes skuespillerne Lisbeth Wulff og Henrik Prip at få os til at føle lige dele indlevelse og afsky for det, der foregår. Det handler om overlevelse, åndeligt såvel som korporligt.
Instruktion: Jens August Wille. Café Teatret til 24. feb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her