Læsetid: 2 min.

Bedste bud

9. februar 2001


(2. sektion)

*Skrigets ekko – Med en meget repræsentativ præsentation af Edvard Munchs malerier kortlægges hans indflydelse på den europæisk-amerikanske billedkunst i det 20. århundrede. Fine tegninger af Beuys, malerier af Jorn, Kirkeby og Baselitz og Jasper Johns er blandt attraktionerne.
Arken. Til 5. jun.

*Philipsen og Impressionismen – en langt mere stilfærdig maler end Munch, som dog var hans samtidige. Det særegent danske ved hans lysflimrende landskaber og de mange køer, der ender med at dematerialisere sig i solen, dokumenteres i billeder fra museer og privatsamlinger.
Ordrupgaard, Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund. Til 29. apr.

*Johannes Kreutzmann (1862-1940) var billedskærer i Grønland og hans livagtige, bemalede træfigurer vises nu i større målestok på en udstilling, der vil gå Norden rundt.
Handels- og Søfartsmuseet, Kronborg. Til 28. feb.

*Christen Dalsgaard (1824-1907) blev ’opflasket’ i guldaldertraditionen hos Eckersberg. I lighed med kunstnervennerne Jul. Exner og Fr. Vermehren var han stærkt nationalromantisk – påvirket som han var af den almægtige kunsthistoriker fra hine dage N.L. Høyen – og opsøgte det folkelige liv på landet. Det er den første, store retrospektive udstilling af malerens værker siden 1908.
Åbner i mor. i Vestsjællands Kunstmuseum, Storg. 9, Sorø. Til 6. maj

*Prisregn. Carnegie Art Award 2000 er en inciterende udstilling, der viser spændvidden i nordisk maleri p.t. 21 kunstnere deltager, fra Danmark Erik A. Frandsen, John Kørner (der modtog arbejdsstipendiet på 50.000 sv. kr.), Kehnet Nielsen, Merete Barker og Nina Sten-Knudsen. Mari Slaatelid fra Norge modtog førsteprisen (på 500 sv. kr.), Hreinn Fridfinnsson fra Island modtog andenprisen (på 300.000 sv. kr.), mens Petri Hytönen fra Finland modtog tredjeprisen (på 200.000 sv. kr.)
Sophienholm, Nybrovej 401, Lyngby. Ti.-sø. 10-17. Til 14. feb.

*Milena Bonifacini udstiller nye arbejder, denne gang både på lærred og papir. Efter at have vist store formater på hendes to seneste udstillinger; Color Volume i Brandts Klædefabrik og Fact & Value på Charlottenborg, er hun denne gang gået ned i skala. Hendes nye billeder ejer »en desto større plastisk elasticitet på fladen,« skriver Mikkel Bogh i kataloget.
Bie & Vadstrup, St. Strandstr. 19B, Kbh. Ti.-fr.- 12-18, lø. 10-14. Til 24. feb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her