Læsetid: 1 min.

Bogkort

2. februar 2001

(2. sektion)

*Højholt Hørbylundemandens store roman Auricula udkommer til maj. Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, er efter sigende ’meget begejstret’.

*Bombedebat Der er udbrudt en debat i The New York Review of Books om Werner Heisenbergs besøg hos Niels Bohr i København i september 1941. Svar på spørgsmålet om hvad der egentlig blev sagt under spadsereturene i Fælledparken, uden for Gestapos hørevidde, kommer nok først i år 2012,
50-året for Bohrs død, hvor et brev, som han skrev, men aldrig sendte til Heisenberg, kan offentliggøres.

*Hesselholdt Den 18. april, på 10-årsdagen for debuten med Køkkenet, gravkammeret og landskabet, udgiver Christina Hesselholdt sin ottende bog, der er betitlet Kraniekassen og handler om statuerne i København, Ludvig II af Bayern og Agnete og havmanden.

*Norsk Lidt forsinket omtaler vi det seneste nummer af det norske tidsskrift Vinduet (80 s./85 nkr./tlf. 004722034244/ www.vinduet.no), hvori temaet er ’forfatterskap’. Denne svend angribes fra flere vinkler, bl.a. gennem artikler af Erik Bjerck Hagen og Arne Rust og en samtale om Dag Solstads forfatterskab mellem Kari Marstein, John Erik Riley og Mattis Øybo. Der er også en genopgravning af den i Danmark aldrig kendte og i Norge glemte forfatterinde Katharina Gjesdahl. Nævnes må også det fiktive leksikonopslag af Tore Renberg »Viktor Trelbe, 16. des. 1931-27. mars 2009«. Vi citerer fra et digt af denne Trelbe: »nej, mamma, inte om du stoppar in mig / i fittan igen och sätter en jävla propp / framför ändtarmen / kommer jag at // söka ingenjörskolan«.

*Litteraturpris Denne fredag formiddag offentliggøres vinderen af Nordisk Råds litteraturpris ved et pressemøde i Stortinget i Oslo. Favorit til at løbe med hæderen og de 350.000 d.kr. må vel være Jan Kjærstad, men det er som bekendt ikke altid, krystalkuglerne får ret.

*Vallgren Vi benytter lejligheden til at anbefale den svenske forfatter Carl-Johan Vallgren og hans hovedværk Dokument rörande spelaren Rubashov. Forfatteren blev i øvrigt interviewet i det sidste – desværre ikke seneste – nummer af Press.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her